Gå til sidens hovedinnhold

Håkonsen vil kreve erstatning

- Det er en enorm lettelse for ham at dette endelig er over, sier advokaten.

Tidligere Vålerenga-sportsdirektør Truls Haakonsen (39) vil ha økonomisk kompensasjon etter den endelige frifinnelsen i den mye omtalte overgangssaken.

Påtalemyndigheten valgte onsdag å ikke anke frifinnelsen av de fire siktede i overgangssaken til Veigar Pall Gunnarsson fra Stabæk til Vålerenga i 2011.

Haakonsens forsvarer under rettssaken Peder Morset bekrefter overfor NRK at hans klient vurderer et erstatningskrav.

- Ja, det vil komme et krav om erstatning, sier forsvareren.

Han vil ikke si noe om hvor mye man vil kreve og at de ikke har snakket om det ennå ettersom saken har vært rettskraftig i så pass kort tid.

Stabæk fotballklubb, som også ble frikjent i tingretten, har sammen med sportslig leder Inge André Olsen sagt at de også vurderer erstatningssøksmål.

Etter straffeprosessloven har en hver som blir siktet eller tiltalt mulighet til å kreve erstatning for uberettiget straffeforfølgning hvis de blir frikjent.

Haakonsen kan også rette erstatningskrav på andre grunnlag som framtidige tap. Dette er ikke vurdert ennå, ifølge Morset.

Peder Morset mener saken også har vært en stor belastning for Truls Haakonsen personlig.

- Det er en enorm lettelse for ham at dette endelig er over. Det sier seg selv at det har vært en stor belastning over en lang periode med pågripelse, glattcelle og et enorm medietrykk over veldig lang tid. Det vil alltid være en usikkerhet, og den usikkerheten har vart helt fram til i dag, sier Morset. (©NTB)

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka

Kommentarer til denne saken