Gå til sidens hovedinnhold

- Halléns tabbekvote er oppbrukt

Sterke krefter vil ha ny fotballpresident.

I et intervju med VG sier leder Gunn Heidi Henriksen i Breddefotballforeningen at man ønsker en ny fotballpresident.

- Det er vår vurdering at det beste for norsk fotball vil være at sittende president hadde trukket sitt kandidatur, slik at valgkomiteen fremover kunne arbeide videre med andre løsninger, sier Henriksen til papiravisen.

Hun legger til at tilbakemeldingene fra medlemmene i Breddefotballforeningen er «sterke og klare». Foreningen har 85 klubber i sin organisasjon og er dermed større enn Norsk Toppfotball og Divisjonsforeningen for 2. divisjonsklubbene.

Henriksen trekker fram medieavtalen og Drillo-saken som to argumenter for at Yngve Hallén ikke bør få fortsette, men poengterer at det viktigste for hennes medlemmer er at de ikke er fornøyde med rammebetingelsene for breddefotballen.

- En som ringte meg sa at «alle har en tabbekvote, men det er begrenset hvor stor den skal være». Det stiller jeg meg bak, sier Henriksen.

Hallén stiller seg uforstående til kritikken.

– Vi har fulgt tinget og handlingsplanen punktlig og satset på kvalitet, løftet leder- og trenerutdanningen, etablert utviklingsstillinger mot bredden og investert og lagt til rette med ny teknologi, elektroniske overganger og i januar er vi i gang med kvalitetsklubber over hele landet, sier Hallén til VG.

Ifølge VG har fotballforbundets valgkomité fått inn flere forslag til ny fotballpresident, men komiteen skal ha problemer med å samles om én kandidat.

Reklame

I dag: Knalltilbud på populære turbukser

Kommentarer til denne saken