Gå til sidens hovedinnhold

Halleluja, bibler er big business

De forventer lønn i himmelen, men håver inn på jorden også.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Det Norske Bibelselskap solgte bibler for over 13,5 millioner kroner i fjor, mens det bare i form av gaver håvet inn over 23,4 millioner kroner. Så det er altså ikke bare i himmelen en får lønn for strevet,

NA24 - din næringslivsavis

Nå driver imidlertid organisasjonen ideelt arbeid, i form av å støtte nasjonalt og internasjonalt arbeid, men endte i regnskapsåret 2007 med et positivt aktivitetsresultat på 947.128 kroner.

Bibelsalget falt
Selskapet, som driver forlegging og salg av bibler og testamenter, disponerer likevel store summer i sitt arbeid. I 2007 skaffet Det Norske Bibelselskap til veie hele 43 millioner kroner, nærmere en million mer enn året før.

Dette til tross for at bibelsalget faktisk falt i 2007. I 2006 håvet organisasjonen inn 14,8 millioner kroner på bibler - i 2007 solgte de «bare» for 13,6 millioner kroner.

- Det ble i løpet av året solgt 58.418 eksemplarer av bibelutgaver og 28.866 eksemplarer av testamenter. Sammenlignet med foregående år viser salgsinntektene en nedgang på 8,5 prosent. Nedgangen finner vi i salget av nytestamenter og i bokgruppen «andre bøker», skriver styret i årsberetningen.

23,4 mill. i gaver
Inntektskilden som i fjor fikk større betydning, var derimot gaveinntekter. Totalt fikk organisasjonen inn enorme 23,4 millioner kroner i gaver, mot 21,7 millioner kroner året før. Da er ikke offentlig støtte på 2,2 millioner kroner inkludert.

3,4 millioner kroner ble hentet inn fra ofringer og møter alene, den samme summen kom gjennom magasinet Nytt om Bibelen, og til og med en leilighet til en verdi av 1,7 millioner kroner fikk organisasjonen tiltestamentert i fjor.

- Sammenlignet med foregående år, har gaveinntektene økt med åtte prosent, skriver styret.

Dermed kunne organisasjonen sette av 28,8 millioner kroner til dets formål.

Bevilger 14,5 mill.
14,5 millioner kroner ble bevilget til prosjekter internasjonale prosjekter, NORAD-prosjekt i Afrika, nasjonale prosjekter og personellstøtte i UBS. Resten gikk til arbeid med å produsere bibler.

Og det skal det bli mer av i inneværende år.

- Det arbeides med ny revidert oversettelse av Bibelen, og dette forventes å gi godt økonomisk fundament og grunnlag for en god videreutvikling på lengre sikt, skriver styret.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Reklame

NÅ: Stort salg på sport og friluft

Kommentarer til denne saken