Gå til sidens hovedinnhold

- Halvorsen er enda mer ubrukelig enn jeg først trodde

- Personangrep mot meg hjelper dessverre ikke de tusenvis av småsparerne og kommunene som tapte milliarder.

- Faktum er at det var under Kristin Halvorsens periode som finansminister, at svindelen med salg av spareprodukter mot kommuner og småsparere tok av, sier investor og milliardær, Øystein Stray Spetalen, til NA24.

FØLG NA24 PÅ FACEBOOK

Fredag langet investor og milliardær, Øystein Stray Spetalen, ut mot tidligere finansminister, Kristin Halvorsen, at hennes ego var skyld i at mange tusen småsparerer har tapt milliarder av kroner på spareprodukter.

- Hennes ego ble for stort
- Hennes ego ble for stort. Hun ville ha jobben som finansminister, til tross for at hun ikke hadde noen forutsetninger for å ta jobben. I Sverige har de en finansminister som forstår økonomi og hvordan markedene fungerer, sa Spetalen til NA24 fredag.

Investoren sikter til at det var Kristin Halvorsen som i sin finansministerperiode, 2005 til 2009, som var øverste ansvarlig for reguleringen av finansmarkedet. I denne perioden tapte småsparerne milliarder på spareprodukter.

SV kunne ikke la dette sveve forbi uimotsagt.

- Jeg oppfordrer Spetalen til å slutte med dette våset, og heller innrømme at han er rasende på Kristin Halvorsen fordi hun sørget for at han måtte bidra til fellesskapet som andre folk, sa Geir Ketil Hansen til NA24 fredag kveld.

Hansen er til daglig SVs finanspolitiske talsmann på Stortinget.

- Personangrep mot meg hjelper ikke

Dette får investoren til å se rødt.

- SVs regnemester, Geir Ketil Hansen, sin beregning av min skatt, har ingen ting med endring av skattenivået å gjøre. Jeg har ikke klaget på skattenivået i Norge, slår investoren fast.

Han mener det er trist at man gjennom media har blitt oppmerksom på at skattepengene hans og andres, brukes av SV-statsråder til å berike gode venner på venstresiden i politikken.

- Dessverre så hjelper ikke personangrep mot meg, de tusenvis av småsparerne og kommunene som tapte milliarder av kroner på grunn av Halvorsens udugelighet som finansminister, sier Spetalen.

Hvis Halvorsen var så forutseende, hvorfor stoppet hun ikke denne virksomheten umiddelbart før kommuner og småsparere ble svindlet for milliarder av kroner, lurer Spetalen.

- Enda mer ubrukelig enn jeg trodde

- Dersom Kristin Halvorsen påstår at hun skjønte svindelen, og ikke stoppet denne virksomheten umiddelbart, så var hun enda mer ubrukelig som finansminister enn jeg først trodde. Hvorfor gikk Terra-kommunene på milliard svindel, dersom Kristin Halvorsen var klar over dette problemet, tordner Spetalen.

Også Kristin Halvorsens statssekretær fra Finansdepartement-tiden, Roger Schjerva, var dypt uening i Spetalens påstander.

- Hun var veldig aktiv

- Kristin Halvorsen har i flere runder, og med viktige forskriftsendringer og rundskriv fra Kredittilsynet (nå Finanstilsynet) som resultat, strammet til regelverket knyttet til salg av sammensatte produkter. Det er først og fremst hennes aktive innsats som har resultert i at de saker som nå har stått, og fortsatt står, for retten, gjelder produkter som etter de regelendringer hun sto bak som finansminister, ikke kunne ha vært solgt, sa Schjerva til NA24 fredag kveld.

Han mente at Kristin Halvorsen uttrykte tidlig stor bekymring for banker og andre finansinstitusjoners salg av sammensatte produkter.

Kommentarer til denne saken