To nordmenn og to trenere for norske lag har blitt nevnt som kandidater til å overta trenerjobben for Sveriges fotballandslag.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Åge Hareide i Örgryte, Stabæks Jan Jönsson, Rosenborgs Erik Hamrén, og Trond Sollied er blant navnene som er blitt nevnt. I tillegg er også Sven-Göran Eriksson og Hans Backe meget hete navn.

Har assistenten klar
Den svenske avisen Aftonbladet melder imidlertid mandag at forbundet omtrent har bestemt seg for å gå for U-21 trener Jörgen Lennartson som assistent. Avisen skriver også at Hans Backe og Erik Hamrén er de gjenværende kandidatene til stillingen som hovedtrener.

- Hans Backe og Jörgen Lennartsson er en bra løsning, men Erik Hamrén er med i diskusjonen, skal avisens kilde ha sagt.

Rosenborg slipper ikke Hamrén uten kamp. Treneren skal idag i møter på Lerkendal for å diskutere en forlengelse av kontrakten, som i utgangspunktet løper ut etter neste sesong. Ifølge P4 skal imidlertid Rosenborg ha begynt å legge en plan B, i tilfelle Hamrén skulle forsvinne.

RBK i forhandliger
- Målet vårt er å forlenge kontrakten, vi ønsker å beholde han her utover 2010, sier Rosenborgs sportslige leder, Erik Hoftun til Rosenborgs hjemmeside.

Samtidig bemerker både Hoftun og Hamrén at de ennå ikke har mottatt noen formell henvendelse fra det svenske fotballforbundet.

- Vi har ingen henvendelse fra det svenske forbundet å forholde oss til, og da blir dette bare synsing, sier Hoftun til Adressa.

Hamrén vil uansett bli ganske dyr hvis han blir kjøpt ut av kontrakten. Trønderavisen skriver at NFF måtte ut med fem millioner for å kjøpe fri Åge Hareide da han hadde to år igjen av kontrakten med Rosenborg. Trønderne vil neppe ta til takke med noe mindre denne gangen.

RBK har meget gode kort på hånden. De vil nemlig hevde at det vil koste mye å hente inn en ny trener, som f.eks Jan Jönsson, som er under kontrakt med Stabæk.

Ønsker Svennis
Mens over halvparten av det svenske folket ønsker seg Sven-Göran Eriksson som ny landslagstrener, vil bare en av ti svensker ha Hamrén som trener.

Det viser en avstemming i svenske Aftonbladet.

Eriksson skal være på vei bort fra League Two-klubben Notts County, siden han er lei kaoset rundt eierskapet av klubben, dermed kan veien til Sveriges landslag bli kort.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!