Gå til sidens hovedinnhold

- Hamre lyver så det renner

Trond Wilhelmsen har få gode ord å si om Atle Hamre utover hans egenskaper som travtrener.

Trond Wilhelmsen fortalte i Kristiansand tingrett tirsdag at Atle Hamre er velsignet med en stor overtalelsesevne, og at han selv gikk fem på.

- Han lyver så det renner, men han er en dyktig fagmann, sa finansmannen Trond Wilhelmsen i Kristiansand tingrett.

Politiet mener det var Hamre som sto bak utpressingen av Wilhelmsen,

Trond Wilhelmsen avviser at han noen gang hadde planer om å kjøpe hesten The Seeker, slik Atle Hamre mener. Ifølge Wilhelmsen var dette et rent lån til Hamres samboer slik at Hamre skulle kunne kjøpe hesten og komme tilbake til travsporten.

- Jeg synes alle mennesker skal få komme tilbake. Jeg ville hjelpe Hamre og NN (Hamres samboer red. anm.) tilbake til livet. De kom hjem til meg og sa at jeg var en flott mann og en god hjelper. Det smigret. De ordene har jeg tenkt på mange ganger, sa Wilhelmsen i retten.

- Det var et lån
Han lånte altså 150.000 dollar til Hamre. Pengene skulle tilbakebetales innen fire måneder. Ifølge Hamre ville han tjene penger på å videreselge The Seeker etter at han hadde fått vist den fram på travbanen.

- Han viste ingen vilje til å betale pengene tilbake. Det var bare en masse prat. Jeg holdt ut med dette til jeg til slutt gikk til rettslig innkreving av pengene, sa Wilhelmsen.

I denne tiden kom Wilhelmsen altså i kontakt med mannen fra Oslo. Mannen som ble siktet i en narkotikasak, og som står oppført på gjeldsbrevet Wilhelmsen ble presset med.

- Fikk ikke 50 øre
- Han hadde også utestående gjeld hos Hamre. Han var desperat for å få inn penger. Han ville bare videreselge disse hestene og få inn pengene, sa Wilhelmsen i retten. De to snakket med hverandre en del ganger og ble enige om at Wilhelmsen skulle ta over hesten «Hall of Face».

(Artikkelen fortsetter under bildet)


Men Wilhelmsen avviser at noe av betalingen for hesten kom fra Atle Hamre, slik Hamre har hevdet. I sin forklaring sa Hamre at han solgte «The Seeker» for 300.000 kroner og brukte pengene som delbetaling på «Hall of Face».

- Det er ikke betalt meg en 50-øring. Jeg betalte hesten direkte til XX (den narkotikasiktede mannen i Oslo red. anm.)

Pekte ut Hamre
Wilhelmsen er sikker på at Hamre står bak utpressingen fordi han ringte opp Hamre mens han hadde den 33 år gamle torpedoen på røret. Hamre sa da:

- Hva faen er det du har stelt i stand? spurte jeg. Han (Atle Hamre red. anm.) svarte at «du må aldri snakke med pressen, og du må ikke gå til politiet».

- Hvorfor ringte du Atle Hamre når du snakket med min klient? spurte 33-åringens forsvarer, Harald Grape.

- Fordi navnet XX (den narkotikasiktede mannen i Oslo red. anm.) ble nevnt. Atle Hamre var den eneste som visste om den kontakten.

- Har du noen gang hatt noe uoppgjort med XX, spurte aktor.

- Nei, vi har ikke det, sa Wilhelmsen.

Han innrømmet at det har vært snakk om kjøp av de andre hestene som XX hadde, men at et eventuelt kjøp aldri kom forbi løsprat-stadiet.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien