Gå til sidens hovedinnhold

Han avgjorde Opticom-slaget

Investor Haakon Sæter sa nei til seks millioner i gevinst for å kunne stemme på generalforsamlingen til Opticom.

TV 2 Nettavisen/NA24.no kan sammen med TV 2 vise de eksklusive talene til storinvestor Øystein Stray Spetalen, Opticom-gründer Hans Gude Gudesen, hele talen til Petter Stordalen og advokat Einar Greves verbale utbrudd mot Keith & Co på generalforsamlingen til Opticom.

Se talene her.

Øystein Stray Spetalen i strupen på engelskmennene.

Hans Gude Gudesen tar oppgjøret med Robert Keith.

Petter A. Stordalen kliner til fra talerstolen.

Advokat Einar Greve krever svar.

Les flere artikler fra NA24.no her.

- This is like a club ...
Investor Haakon Sæter har på flere generalforsamlinger skreket ut mot Opticom-ledelsen. For halvannet år siden fikk han det glatte lag av styreformann Thomas Fussell.

- This is like a club. If you don’t like it, leave it, sa Fussell.

Onsdag kveld fikk Sæter sin revansje. Han representerte over 200.000 aksjer på generalforsamlingen, 150.000 av dem var hans egne. Tirsdag ettermiddag ble han oppringt av meglere som ønsket å kjøpe hans Opticom-aksjer for 240 kroner stykket, over 20 prosent over børskurs. Det ville gitt Sæter en gevinst på hele seks millioner kroner.

- Jeg ville stemme på generalforsamlingen. Det hadde ikke vært riktig å selge, sier Sæter til TV 2 Nettavisen.

TV 2 Nettavisen kunne avsløre onsdag at investor Per Espen Skippervold solgte 40.000 aksjer til 240 kroner og fikk dermed 1,7 millioner kroner mer enn om han hadde solgt via børsen.

Manglet 10.000 stemmer
De såkalte Piratene vant med tettest mulig margin. Av rundt 14 millioner stemmer som var til stede på generalforsamlingen, manglet det sittende regimet kun 10.000 stemmer for å gå seirende ut. Hadde Sæter solgt, ville trolig aksjene gått til å fylle opp de manglende Opticom-aksjene til Fast.

Før generalforsamlingen uttalte investor Petter Stordalen til TV 2 Nettavisen at det var småaksjonærene som ville avgjøre. Og han fikk helt rett.

Stordalen gikk rett i strupen på administrerende Robert Keith og vant med seg forsamlingen. Høydaren i Stordalens mange innlegg var hans harselering med uttalesene til Keith om at Opticom var som en døende Katt.

- Katta har ni liv
- Katta er ikke død. Katta har ni liv. Minst. Det er Keith og Fussells dager som er talte - i Opticom, sa Stordalen til stor applaus.

Sæter har i lang tid vært aksjonær i Opticom. Han er inn og ut hele tiden, men før krigen hadde ikke Opticom-investeringen vært like hyggelig. Kostprisen hans for Opticom-aksjer ligger på rundt 100 kroner.

- Det var ikke like hyggelig før den såkalte krigen startet, men nå ser det mye bedre ut. Jeg vil fortsette å kjøpe og selge i Opticom, sier han.

- Vil du vente frem til neste generalforsamling med å starte å trade?

- Det har jeg ikke tenkt på. Tror ikke det, sier Sæter.

Opticom videre opp
- Hvordan vil Opticom-aksjen utvikle seg videre?

- Det blir vel fortsatt kamp om aksjer, så jeg skulle tro den skal stige, men det er alltid vanskelig å spå hvilken vei en aksje skal gå, sier Sæter.

En annen favorittaksje han like å trade i, er Petrolia Drilling.

- Jeg har rundt 20 millioner aksjer i Petrolia Drilling. Jeg trader en god del i den aksjen, men jeg har en stor base i bunn med aksjer. Jeg har stor tro på selskapet på lang sikt, sier investoren.

Sæter la grunnlaget for sin formue i klesbransjen. Først gjennom Fashion Group, som senere ble børsnoterte under navnet Motegruppen.

Aksjer for 100 millioner
- Jeg er fortsatt aksjonær der. Tror jeg har en fire prosent, men nå heter selskapet Data Respons og driver ikke med klær, sier Sæter.

Investoren har vært aktiv på Oslo Børs i 20 år. Nå kontrollerer han altså Petrolia Drilling-aksjer for 44,8 millioner kroner, Opticom-aksjer for 31 millioner og Data Respons for i underkant av 20 millioner kroner.

- Det er vel gjennom børsen jeg har tjent mesteparten av min formue, avslutter Sæter.

Les flere artikler fra NA24.no her.

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted

Kommentarer til denne saken