Gå til sidens hovedinnhold

Han ble drept av fetteren (7)

Familien til 8 år gamle LaQuarrie la først skylden på væpnede inntrengere.

LaQuarrie Jefferson (8) og hans sju år gamle fetter lekte sammen hjemme hos Jefferson-familien i Boston søndag kveld. Så fant de to guttene en uregistrert pistol, skriver AP.

Ikke lenge etter lå LaQuarrie blødende på gulvet med et skudd i magen. Familien fikk ham til sykehus, der han døde av skadene noen timer senere.

Ville beskytte fetteren
Da politiet begynte å spørre dem ut, fortalte familien politiet at en gjeng væpnede menn hadde brutt seg inn i leiligheten og skutt den lille gutten. Etter flere timers avhør sprakk imidlertid historien, som antagelig var ment å beskytte den lille fetteren mot drapsanklagene og seg selv mot straff for det ulovlige våpenet.

- Dette er en sak med to ofre. Du har et offer som var skutt og du har en sjuåring som må leve med at dette skjedde resten av livet, sa politidirektør Davis i Boston-politiet til AP.

Vanskelig å godta
En venn av Jefferson-familien sier at det er vanskelig for LaQuarries slektninger å godta at fetteren tok livet hans.

- Jeg aner ikke hvor han fikk denne pistolen fra, men jeg håper at dette er en vekker til alle unge mødre i Boston. Skytevåpen og barn går ikke sammen, sier Denise Watts.

Lærerne til LaQuarrie er fulle av lovord om den lille gutten, som skulle ha begynt i andre klasse til høsten.

- Han jobbet hardt, var flink til å lese og en god venn for klassekameratene sine, sa rektor Michele O'Connell om 8-åringen.

Reklame

Sommerens kuleste badeflåter