Overgangsguru Gianluca di Marzio skriver på sine engelske nettsider onsdag at Liverpool ser nærmere på spissen Ciro Immobile.

Di Marzio, som er ansett som en av de beste journalistene i Europa når det kommer til overganger, skriver at måljegeren kan være på vei bort fra tyske Borussia Dortmund og at Liverpool er blant de interesserte.

Den røde Premier League-klubben skal ha tatt konkret affære i sin jakt etter signaturen til 25-åringen, heter det i artikkelen og Liverpool skal ha vært i kontakt med Dortmunds Michael Zorc for å diskutere spilleren.

- Målteft
Immobile var toppscorer i Serie A så sent som forrige sesong og var en av Europas mest ettertraktede spillere da han signerte for Dortmund.

Oppholdet i tysk fotball har imidlertid ikke vært så vellykket for den italienske spissen og det har kun blitt ti mål på 26 kamper.

Kun tre ganger har 25-åringen nettet i ligaen.

Simen Stamsø Møller følger italiensk fotball tett for C More og han tror Immobile kunne passet bra inn i Premier League. Kommentatoren beskriver spissen som en målsnik som ofte går rett på kassa.

- Sammenlignet med Mario Balotelli, for eksempel, er han langt mer direkte. Han har litt samme mentalitet som Fabio Borini, men med mye mer målteft og ferdigheter, sier C More-profilen til Nettavisen.

- Forrige sesong var han en kjempeattraksjon i Serie A, så det er synd at det ikke har stemt for ham i Dortmund, men så har også de slitt veldig denne sesongen. Han kunne passet inn i Premier League, han er en sånn type spiller som de gutta som gjør det bra der. Han går rett på mål og er en bomber, som de kaller det i Italia. Han er ikke så elegant, men en skikkelig målsnik. Han kunne nok scoret en del i England.

- Det de trenger
Kommentatoren er ikke sikker på om Liverpool er det beste alternativet for Immobile, men mener spissen har kvaliteter de røde trenger.

- Han er god på akkurat det de trenger, penetrering. Han nøler ikke. Gutta i Liverpool er lekre og elegante, men man kan jo lure på om de noen gang har skutt på mål, bare se på skuddene til Raheem Sterling.

- For et år siden ville Immobile blitt sett på som en fantastisk signering for alle lag som trenger en målscorer. Han har ikke blitt dårligere på ett år. Men det forandrer seg fort. Hadde Harry Kane for et år siden blitt koblet til Liverpool, så hadde folk sikkert bare flirt, mener kommentatoren.

Ingen vingspiss
Immobile trives altså best i en sentral spissrolle, men blir beskrevet som en type som også kan trekke ut på kant om det er nødvendig.

Møller tror ikke det er italienerens beste rolle.

- Han kan sikkert brukes der, også, men jeg ville aldri tenkt på ham som noe annet enn en ren spiss. Du skal være litt forsiktig med å bruke spisser i andre posisjoner, for spilleren kan fort bli ødelagt. Immobile er først og fremst en målscorer, det er hans fremste kvalitet, sier Møller.

Immobile kom til Juventus som ungdomsspiller i 2008, men fikk aldri tillit hos Torino-klubben og ble lånt ut flere ganger. Han var innom Siena, Grosseto og Pescara. I 2012 gikk han videre til Genoa.

I 2013 ble spissen signert av Torino og det var der han så langt har levert sin beste sesong målmessig. I 2013/|14 nettet han 23 mål på 34 kamper.

Immobile har flere landskamper for Italia.