Gå til sidens hovedinnhold

- Han er blant de beste i verden og vet det selv

Matchvinner Diego Costa gir lagkamerat æren for seieren på San Siro.

AC MILAN - ATLETICO MADRID 0-1:

Atletico Madrid hadde ikke all verden å varte opp med borte mot AC Milan i Champions League onsdag kveld. I hvert fall ikke fram til det gjensto snaue ti minutter av kampen.

For der hjemmelaget slet med å omsette sine mange store sjanser, trengte superspiss Diego Costa færre forsøk på å finne veien til nettmaskene. Han ble matchvinner for gjestene.

Brassen har vært i utrolig form denne sesongen og scoret utrolige 21 ligamål på 24 kamper i La Liga. I Champions League har han vartet opp med fem mål på fire kamper for klubben.

Scoringen onsdag var nok til å gi Madrid-klubben et supert resultat før returkampen på eget gress den 11. mars. Milan på sin side står nå overfor en svært vanskelig oppgave.

Etter kampen var imidlertid matchvinneren mest opptatt av å skryte av en lagkamerat.

- Vår beste kvalitet er samholdet i laget. Også har vi Thibaut Courtois i mål, som er blant verdens beste keepere. Han vet det selv. Med en keeper som han, føler vi oss trygge mot all motstand, sier Diego Costa etter kampen.

- Vi vet at dette ikke er avgjort, og selv om vi har fått et godt resultat, er Milan et bra lag og alt kan fortsatt skje. Vi kan ikke bli for selvsikre.

Gigantsjanser
Det var Milan som hadde initiativet i første omgang på San Siro og skapte de største sjansene. Adel Taarabt og Kaka var blant dem som bemerket seg.

I det 15. minutt satte Kaka ballen i stolpen etter et svært godt innlegg fra Taarabt. Skuddet gikk via en motspiller og i det horisontale metallet.

Like etter kom Andrea Poli til en enorm mulighet. Taarabt var igjen regissør og slo inn mot Poli. Midtbanemannen leverte en svært god heading, men Thibaut Courtois i buret vartet opp med en stor redning og fikk dyttet ballen unna.

I det 31. minutt var det Kakas tur igjen. Denne gangen fikk han ballen fra Mario Balotelli, men avslutningen fra litt skrått hold gikk like over mål.

Vertene kunne fort også fått straffe i en situasjon der Atleticos Raul Garcia gikk hardt inn mot Poli inne i feltet, emn dommeren vinket spillet videre.

Costa, selvfølgelig
Etter pause fortsatte hjemmelaget å skape farligheter, mens Atletico slet med å komme til det helt store på motsatt side av banen.

Trioen Taarabt, Balotelli og Kaka fortsatte å være en trussel offensivt for Milan, men de klarte ikke å overliste Atletico-forsvaret og keeper Courtois.

I stedet var det altså Atletico som skulle ta ledelsen mot slutten av kampen, litt mot spillets gang. Og ikke uventet var det Diego Costa som nettet.

Brassen hadde også hatt en god sjanse minutter tidligere.

Dette klarte aldri Milan å svare på og dermed er Clarence Seedorfs gutter i trøbbel. Returen i Madrid kan fort bli en for tøff oppgave for Milan.

Kommentarer til denne saken