NORWICH - LIVERPOOL 2-3:

Tidligere i uken tapte Manchester City poeng mot Sunderland og lørdag kveld gikk Chelsea på tap mot samme lag. Dermed var bordet dekket for Liverpool til møtet med Norwich søndag. Tre poeng ville bli svært verdifulle i gullkampen.

Mye takket være Raheem Sterling ble det også seier til de røde. Unggutten scoret to ganger på Carrow Road, mens Luis Suarez fant nettet én gang.

Dermed hjalp det lite at Gary Hooper og Robert Snodgrass scoret for vertene.

Dette betyr at Liverpool fortsatt topper Premier League, fem poeng foran Chelsea og ni poeng foran Manchester City. Sistnevnte har to kampe til gode.

- Den beste
For Liverpool gjenstår tre ligakamper nå og seier i alle tre vil garantere klubben ligagullet. Liverpool møter Chelsea hjemme i neste runde, mens laget også skal ut mot Crystal Palace borte og Newcastle hjemme før det er over.

Liverpool-manager Brendan Rodgers hadde mye pent å si om matchvinneren. Ifølge journalisten Ben Smith på Twitter skal nordiren blant annet ha omtalt Sterling som «den beste unggutten i europeisk fotball, for tiden».

Han var også fornøyd med tre poeng.

-Målet vårt før sesongen var å kvalifisere oss til Champions League- Det ville uansett ha vært en stor prestasjon å klare det. Nå blir vi dårligst nummer tre. De tre kommende kampene ønsker vi å prestere bra, sier Rodgers.

- Det blir en utrolig atmosfære på Anfield mot Chelsea, legger han til.

- Vi er fornøyd. Tre poeng var viktig i dag. Vi jobbet hardt mot et Norwich-lag som ga alt for å unngå nedrykk, sier Luis Suarez om kampen ifølge BBC.

- Det var viktig for meg å få mål nummer 30, men det er viktigere hvordan laget presterer. Det er umulig å vite hva som skjer i fotball. Nå må vi bare holde hodet kaldt og flytte fokus mot Chelsea-kampen, sier spissen.

Drømmestart
Liverpool har gått ut i hundre i mange kamper denne sesongen og gjorde det også mot Norwich på Carrow Road. Kampen var bare fire minutter gammel da Raheem Sterling fant nettmaskene og for et mål unggutten vartet opp med.

Sterling fikk ballen av Philippe Coutinho, siktet seg inn og knallet til. Ballen fløy inn i nettet bak keeper John Ruddy i Norwich-målet, som lite kunne gjøre.

Minutter senere var den samme Sterling på farten igjen. Denne gangen som servitør. Sterling fikk ballen ute på kanten og slo presist inn. I feltet ventet Luis Suarez som plasserte ballen perfekt ned i hjørnet og gjestene ledet 2-0.

Etter den andre scoringen kom vertene mer med i kampen og ga Liverpool mer kamp på midtbanen. De helt store sjansene uteble imidlertid for Norwich.

Liverpools Simon Mignolet ble satt på noen få prøver, men belgieren hadde stort sett god kontroll. I andre enden av banen ble det litt mindre plass å boltre seg på for Liverpool, men både Joe Allen og Coutinho kom til muligheter, men flere enn to mål ble det ikke i løpet av første omgang.

(artikkelen fortsetter under bildet)

De røde ble også snytt for en gigantisk mulighet da Robert Snodgrass gikk beinhardt inn kot Allen. For mens dommer André Marriner blåste frispark og dro opp det gule kortet, var Sterling og to andre Liverpool-spillere i ferd med å storme igjennom mot mål. Hadde dommeren valgt å se an situasjonen og bruke fordelsparagrafen her, kunne det fort stått 3-0 på Carrow Road.

Gjestene måtte klare seg uten Jordan Henderson på midtbanen søndag, siden han ble utvist i møtet med Manchester City sist helg. Daniel Sturridge var også ute på grunn av en skade han pådro seg i samme kamp. Inn kom Joe Allen og Lucas Leiva og de to midtbanemennene klarte seg bra mot Norwich.

Sterling igjen
Norwich kom altså gradvis mer og mer med på tampen av første omgang og de kanarigule fortsatte i samme sport etter pause. I det 54. minutt skulle dette gi uttelling, mye takket være en svak inngripen av Liverpools keeper.

Mignolet kom ut for å plukke et innlegg i feltet, men fikk ikke tak i kula og den datt i stedet ned hos Gary Hooper. Spissen satte ballen i det tomme buret.

Dermed var det ny spenning i kampen.

Liverpool hadde hatt det komfortabelt resultatmessig en periode, men nå måtte de røde framover for å «drepe» kampen. Luis Suarez var nær ved å gjøre nettopp det da han samarbeidet med Glen Johnson og avsluttet like utenfor etter 60 minutters spill. Ballen gikk like til side for stolpen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Rett etter gjorde Raheem Sterling kort prosess. 19-åringen fikk fatt i ballen, gikk, gikk og gikk, før han skjøt via Bradley Johnson og i en bue over Ruddy.

Sterlings andre for kampen.

Dramatikken var likevel ikke over, for med et kvarter igjen reduserte Norwich på ny. Robert Snodgrass raget høyest i luften og headet inn 2-3-målet.

Avslutningen ble nervepirrende, men Liverpool holdt unna de siste minuttene og kunne til slutt slippe jublene løs. Tre kamper gjenstår av sesongen.

Liverpool blir uansett ikke dårligere enn nummer tre i Premier League denne sesongen og er med det tilbake i Champions League neste høst.