LILLESTRØM – SANDNES ULF 4-1:

ÅRÅSEN (Nettavisen): Søndag kveld tok Lillestrøm imot Sandnes Ulf til årets første tippeligakamp på Åråsen. I sentrum av det hele var det en 19-åring fra Bærum som skulle styre de gulkledde mot tre poeng.

I vinter hentet Lillestrøm Marius Lundemo fra den nyopprykkede 1.divisjonsklubben Bærum SK, den gangen i 2.divisjon. Talentet har spilt i Bærum siden han var ti år, og var jaktet av flere tippeligaklubber, blant annet Bodø/Glimt.

Litt tidlig med «stjernerskudd-tittel»
Det er en beskjeden, men blid gutt som møter Nettavisen og resten av den norske pressen etter søndagens hjemmedebut. Unggutten forteller at han merker nivåforskjellen, men han virker ikke skremt etter å ha spilt sine to første kamper i Tippeligaen.

- Det å starte for første gang på hjemmebane var utrolig morsomt. Det er helt andre rammer her enn hva jeg har opplevd før. Både trykket på tribunene og tempoet på banen er annerledes, sier han til Nettavisen.

Da Nettavisen hinter frempå med ordet stjerneskudd smiler Lundemo likevel sjenert.

- Jeg har mye mer å gå på. Spesielt tempomessig må jeg utvikle meg. Jeg føler jeg henger med ferdighetsmessig, men jeg må venne meg til at det går raskere i Tippeligaen enn i 2.divisjon. Det er nok litt tidlig å kalle meg stjerneskudd ennå, men jeg håper å utvikle meg ved å spille fast for Lillestrøm denne sesongen.

- Lar beina prate for seg
Lundemo er tydelig ikke spilleren som liker å skryte av seg selv. Ifølge sportsdirektør i Lillestrøm, Torgeir Bjarmann, viser unggutten heller frem ferdighetene sine på banen enn å fortelle om dem til de han møter.

- Vi har fulgt ham noen år nå. Marius har vært med akademiet vårt på La Manga og han var på prøvespill hos oss i høst for å bekrefte det vi egentlig allerede visste om ham. Han er foreløpig en som ikke har blitt lagt merke til, men gutten er den typen fotballspiller som lar beina prate for seg, sier Bjarmann til Nettavisen.

Mange unge spillere idag blir beskyldt for å ha dårlig innstilling. Senest i slutten av mars hørte man om stortalentet Zymer Bytyqi som ikke lenger er ønsket i Sandnes Ulf på grunn av hans dårlige holdninger. Hos Lundemo, derimot, er det i alle fall ikke holdningene som skal hindre ham i å bli en toppspiller.

- Etter at Marius kom hit har han gjort alt riktig. Med den tilliten han har i Lillestrøm nå og den innstillingen han har så kommer han absolutt til å bli god. Han gjør alt som skal til for å lykkes som fotballspiller, kan Bjarmann fortelle Nettavisen.

Tar ikke av
Også i serieåpningen mot Haugesund var Lundemo imponerende. Likevel er det ingen i Lillestrøm som virkelig tar av. Man velger heller å fokusere på hva som kan bli enda bedre hos den mulig fremtidige stjernen.

- Marius er en meget fotballklok ung spiller, men han spiller av og til litt mye bakover. Han kan stole enda mer på sine egne ferdigheter. I tillegg er han fotrapp selv om han er veldig lang. Det han må jobbe mest med er at han må venne seg til å bruke én eller to touch i stedet for tre eller fire, som han gjør nå, forteller Lillestrøm-trener Magnus Haglund til Nettavisen.

Snart smeller det
19-åringen er ikke bare en god pasningslegger og en spiller med god fotballforståelse. Ifølge Bjarmann har han også krutt i fotballstøvlene. I Lillestrøm venter de bare på at det første målet skal hamres inn.

- Vi har sett det på trening, og første gang det smeller derfra i Tippeligaen vil folk virkelig legge merke til ham, forteller Bjarmann.

Og hvem vet? Kanskje smeller det fra Lundemo allerede til helgen, da Lillestrøm tar imot nok et vestlandslag på Åråsen. Viking kommer på besøk, og skal forsøke å hindre Kanarifansen i å juble for tre nye poeng.