Gå til sidens hovedinnhold

– Han er en forræder

Diego Maradona gir Juan Roman Riquelme det glatte lag etter at han forlot Boca Juniors.

Maradona, som nylig fikk sparken som trener for Al Wasl i De forente arabiske emirater, er kjent for å snakke rett fra levra. Det ryktet levde han så visst opp til da en radiostasjon i hjemlandet ville vite hva han synes om at Juan Roman Riquelme forlater Boca Juniors.

– Hvis noen vil krangle med Maradona, er det ikke viktig for meg. Men det du ikke kan gjøre, er å være forræder for Boca-fansen, sier Maradona ifølge ESPN.

Tapte finalen
Riquelme, som tidligere har spilt for både Barcelona og Villareal, har lenge vært Bocas største stjerne og fansens store favoritt. Etter at klubben nylig tapte finalen i Copa Libertadores – Sør-Amerikas svar på mesterligaen – sjokkerte imidlertid playmakeren ved å annonsere sin Boca-exit.

Riquelme hevdet at han var «tom» og at han ikke har mer å gi for klubben han har tjent siden 2007.

Den forklaringen kjøper ikke Maradona – som selv spilte for Boca Juniors både i innledningen og avslutningen av karrieren. Den lille argentineren hadde i likhet med Riquelme en helt spesiell posisjon blant klubbens trofaste tilhengere.

– Du kan ikke være tom etter å ha tapt finalen i Copa Libertadores. Er det tomt, så fyll opp tanken, lyder det fra legenden.

Kjent konflikt
Argentinske medier har de siste ukene spekulert i at Riquelmes karriere ikke på noen måte behøver å være over. 34-åringen er linket både til andre argentinske klubber – og til potensielle nye arbeidsgivere i Kina og Midtøsten.

Det er for øvrig en kjent sak at forholdet mellom Maradona og Riquelme ikke er det beste. Da førstnevnte var landslagssjef i hjemlandet utelot han ofte Boca-playmakeren fra sine uttak – hvilket blant annet medførte at 34-åringen satt hjemme da argentinerne forsvarte landets fotballhelter i VM-slutspillet i Sør-Afrika i 2010.

Konflikten endte med at Riquelme trakk seg fra landslagsspill. (ANB)

Kommentarer til denne saken