Gå til sidens hovedinnhold

- Han er et mareritt å markere

Luis Suarez hylles etter kampen mot Aston Villa.

ASTON VILLA - LIVERPOOL 1-2:

Det var duket for en ordentlig spissduell mellom Liverpools Luis Suarez og Aston Villas Christan Benteke i forkant av oppgjøret på Villa Park lørdag ettermiddag.

Angrepsduellen vant Benteke, men det var Liverpool som stakk av med seieren.

For Benteke satte inn kampens første mål før hvilen, men Jordan Henderson og Steven Gerrard scoret hvert sitt mål like etter pause og sørget for at Aston Villa rykket et steg nærmere nedrykk fra Premier League. Gerrard har for øvrig startet og fullført samtlige seriekamper denne sesongen.

Etter kampen var han mest av alt opptatt av å skryte av lagkamerat Luis Suarez.

- Han er et konstant uromoment, et absolutt mareritt å markere for motstanderne. Derfor fortjener han å bli kåret til sesongens beste spiller, sier Gerrard til BBC.

Om resten av sesongen, har Liverpools talisman følgende å si:

- Iblant lar man bare sesongen ebbe ut når man ikke har noe mer å spille for, men det akter vi ikke å gjøre. Vi vil gjøre alt vi kan for å ta femte- eller sjetteplassen, fortsetter han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Store sjanser
Begge lag åpnet friskt, men det var vertene som spilte seg til de største sjansene.

Gabriel Agbonlahor kunne notert seg for oppgjørets første scoring allerede etter 17 minutter. 26-åringen fikk et innlegg fra Matthew Lewton i beina rett foran mål, men spissen avsluttet rett på Pepe Reina.

Noen minutter senere kom angrepsspilleren i fokus igjen.

En drøy halvtime ut i kampen ble det slått en lang ball opp på Agbonlahor. Engelskmannen fikk lagt ballen tilrette for Christian Benteke som banket ballen ned i nærmeste hjørne.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Suarez kom til flere sjanser for gjestene, men spissen fra Uruguay klarte ikke å følge opp scoringen til angrepskollegaen i Aston Villa.

Snudde kampen
Tilskuerne på stadion hadde knapt fått satt seg ned på setene før det smalt i den andre omgangen.

Unggutten Philippe Coutinho fikk ballen i beina av Steven Gerrard ute på venstrekanten. Suarez gikk på et sugende løp og dro med seg to Villa-spillere. Det åpnet opp for at Coutinho kunne sende ballen til Jordan Henderson, som fikk store rom i bakrom. Hendersen fikk god tid til å løfte ballen over Brad Guzan og i mål.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Gjestene fortsatte å produsere sjanser etter utligningen, og da Suarez ble klippet ned inne i 16-meteren lå alt til rette for at Liverpool kunne snu kampen på straffe.

Kaptein Steven Gerrard stilte seg opp og sendte ballen i mål helt nede ved stolperoten, utagbart for vertenes sisteskanse.

Dobbeltbytte
Hjemmelaget gjorde endringer øyeblikkelig etter at gjestene tok føringen. Andreas Weimann og Barry Bannan ble erstattet med Charles N'Zogbia og Fabian Delph.

Kampen åpnet seg opp etter scoringene og byttene før Aston Villa skrudde opp tempoet.

Vertene hadde flere muligheter til å utligne, men en redning av Steven Gerrard på streken og en del svake avslutninger ebbet kampen ut til en Liverpool-seier.

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn

Kommentarer til denne saken