Gå til sidens hovedinnhold

- Han er født sulten

8 år gamle Connor har blitt en verdensnyhet. Se video.

Bildene av den 99 kilo tunge åtteåringen har gått verden rundt, etter at helsemyndighetene i Storbritannia truet moren med å frata henne foreldreretten, med mindre hun satte sønnen på diett.

- Familien svikter
Sosialvesenet skulle møte familien tirsdag for å diskutere Connors helse. Per i dag veier han tre ganger mer enn hva som er normalt for gutter på samme alder.

Helsemyndighetene sier de har jobbet med familien over lengre tid og vil fortsette med dette. En anonym ansatt i sosialetaten sier imidlertid til den britiske avisen The Sunday Times at de kan ta med seg gutten som en siste utvei, men at familien gjentatte ganger har unnlatt å møte opp hos sykepleiere, ernæringseksperter og sosialarbeidere.

- Født sulten
Connors sak fikk stor oppmerksomhet i Storbritannia etter at moren tillot et filmteam fra ITV News å komme hjem for å filme guttens daglige liv i en måned.

Selv sier moren at sønnen er født sulten.

- Han henger rundt på kjøkkenet for å få mat og er kontinuerlig i kjøleskapet. Han titter inn og lukker døren og jeg forteller han gjentatte ganger at han må holde seg unna kjøleskapet og vente til middagstid, sier moren til Sky News ifølge AP.

En regionalavis har tidligere skrevet at Connor allerede i en alder av to og et halvt år var for tung for å bli løftet av moren. Da han var fem år, veide han hele 57 kg. I dag er gutten 1,5 meter høy og bruker klær og sko som er ment for voksne.

Farlig
Connor, som bor sammen med sin mor og søster, sliter med å kle på seg selv og vaske seg. Ifølge AP unnlater han jevnlig å komme på skolen på grunn av helseproblemer og mobbing.

Dr. Colin Waine, leder for Nasjonalt forum for overvektige i Nottignham, sier til AP at Connors livsstil kan føre til utvikling av diabetes tidlig i tenårene og at han kan få hjerte- og karsykdommer i 20-årene.

Reklame

Nå er det superpriser på Pondus-album