WEST HAM - TOTTENHAM 2-3

Det så ut til å gå mot 2-2 og poengdeling i London-derbyet mellom West Ham og Tottenham da kampuret rundet 90 minutter mandag kveld.

Så fikk Gareth Bale ballen.

Waliseren, som tidligere i kampen hadde gitt Tottenham ledelsen 1-0, fikk ballen fra innbytter Tom Carroll og banket til fra langt hold.

Ballen føk som et prosjektil opp i krysset bak Jussi Jääskelainen, som var sjanseløs, og Spurs hadde tatt tre nye viktige poeng.

Det er blant andre Jan Åge Fjørtoft meget imponert over.

- Gareth Bale må være fra en annen planet. Jeg kan ikke tro det. Han er verdensklasse for moro skyld, skriver den tidligere landslagsspissen på Twitter.

Glad matchvinner
Like store ord brukte ikke Spurs-spilleren om seg selv, men han legger ikke skjul på at han er fornøyd med at laget nå har inntatt tredjeplassen.

- Vi visste at vi hadde en stor sjanse til å ta tredjeplassen i kveld. Vi hadde mange sjanser på cornere. «Ade» bommet på en stor en og én gikk i stanga.

- Vi visste at vi var kapable til å klare det og har scoret mange mål i siste minutt den siste måneden, så vi fortsatte å tro. Det handler ikke om meg, det handler om laget, og vi spilte bra. Selvfølgelig ville vi ha tre poeng og holde liv i håpet om Champions League, sier Bale ifølge BBC.

Bale herjer
Det var imidlertid hjemmelaget som produserte kampens første brukbare målsjanse da Matt Jarvis mottok en pasning fra Joe Cole på venstrekanten. Kantspilleren dro seg innover i banen og dro til med et skudd i nærmeste hjørne, men Hugo Lloris var kjapt nede og reddet.

Gareth Bale har vist stor form de siste ukene og minutter etter Jarvis' sjanse viste waliseren nok en gang hvor viktig han er for Spurs da han banket ballen nede i hjørnet bak Jääskelainen fra rundt 18 meter.

- Hodeløs takling
Det tok imidlertid ikke mer enn et snaut kvarter før vertene slo tilbake, og tidligere West Ham-spiller Scott Parker var svært delaktig i det.

Spurs' midtbanemann gikk nemlig altfor hardt inn i en takling mot Andy Carroll, som vippet ballen unna og gikk i bakken.

- Det er en hodeløs takling. Han tar seg til hodet, men han har ikke mye å klage over, sa Kasper Wikestad i TV 2s studio og fikk støtte fra Alexander Schau.

- Han har ingenting å klage over. Det er en helt sjanseløs takling av en gammel mann. Han bør vite mye bedre. Det der er taklingen til en småheit 17-åring i debuten på White Hart Lane. Det er bare surr, sa Schau.

- Ligaens dårligste avslutter
Surr ble det også for Emmanuel Adebayor da det åpnet seg en gigantisk mulighet til å sende Tottenham i ledelsen igjen rett etter pause.

Gylfi Sigurdsson banket først ballen i stolpen og på returen skulle Emmanuel Adebayor bare heade ballen i mål, men utrolig nok fant han bare klypene til Jääskelainen.

Den anerkjente svenske fotballeksperten og Tottenham-supporteren Erik Niva mener togoleseren mangler engasjement.

- Med sitt nåværende engasjement er Emmanuel Adebayor ligaens dårligste avslutter, skrev Niva på Twitter underveis i kampen.

Sigurdssons første
Langt mer treffsikker var Joe Cole da Joey O'Brien fant den tidligere Liverpool-spilleren inne i sekstenmeteren. Cole vendte opp med én touch og plasserte ballen i hjørnet bak Lloris med sin andre touch.

Med et kvarter igjen å spille fikk Tottenham sin utligning. Det var ingen vakker scoring, men den var ikke mindre viktig av den grunn.

Etter mye klabb og babb, der Adebayor blant annet sparket et stort hull i lufta i forsøket på å få ballen i mål, havnet kula til slutt hos Gyfli Sigurdsson, som kriget inn sitt første Premier League-mål og 2-2.

Etter Gareth Bales fantastiske langskudd rett før slutt, klatrer Tottenham opp på tredjeplass i Premier League.

HTML EMBED
Get Adobe Flash player
addCustomPlayer('1llly6b4r2ttx1lnaknugkvgdw', 'C4473D7CA3E4464BB37427E0BB13D300', 'tqmcq337mtyp1f660r3pikce4', 575, 524, 'perf1llly6b4r2ttx1lnaknugkvgdw-tqmcq337mtyp1f660r3pikce4', 'eplayer14');