OSLO TINGRETT (iOslo.no): Mandag startet rettssaken mot Erik Schjenken, ambulansesjåføren som har nektet å vedta forelegget han fikk etter skandalen i Sofienbergparken. Ali Farah har selv forklart seg i retten, og sier til iOslo.no at han er lei av hele saken.

- Dette er pissprat. Jeg er lei av hele greia. Han er ikke et menneske for meg. Jeg har tatt ham i hånda, men har ikke gruet meg. Jeg har sympati for kona og barna hans, men ikke han. Det er det, sier Farah.

Video: Bjørn Lecomte

HTML EMBED
video_embed(11811,1);

Ali Farahs kone Kohinoor Nordberg, er opprørt over rettssaken.

Hun har forklart seg som vitne. Her er noe av det hun sa i retten:

- Jeg synes de så stressa ut da de kom. Jeg ble veldig forbauset av at jeg ikke opplevde noe omsorg i deres fremtreden. Jeg så aldri at de satt seg ned for å undersøke eller spørre om bakgrunnen for det som hadde skjedd. Plutselig sto Ali på beina. Jeg vet ikke hvem som dro han opp. Han var ustø og sjanglet. Jeg er et dårlig vitne, sier Nordberg, før hun bryter ut i gråt.

Videre sier hun at hun hørte ambulansesjåførene si «han grisen skal ikke inn i bilen vår».

- Da jeg så at det var vått på bakken, forsto jeg at han var hardt skadet, forklarer hun.

- Uviktig
- Det som gjør det kjipt er at de ikke prater om det som er viktig. Vi skal bare prate om de har slengt dritt eller ikke. Det er ikke det det handler om, sier hun til iOslo.no.

Hun forteller at hun opplever situasjonen som helt låst.

- De har valgt å tro på at de (ambulansesjåførene, journ.anm.) undersøkte ham. De tror ikke på oss fem vitner. De tror på to stykker. Jeg føler at de bare tråkker og tråkker på Ali! sier Nordberg.

De første timene i retten har ambulansesjåføren fått forklare seg om saken. På spørsmål om hva han tenkte om opptaket fra ambulanseloggen som ble spilt av på TV 2 etter hendelsen, svarte han slik:

- Redd
- Jeg er mer redd for de bak meg, hva som skal stå på trykk i morgen. Jeg synes det er flaut, sa han

Han forklarte seg om saken mens Ali Farah satt to meter unna. Da han skulle komme med sin reaksjon på den mye omtalte loggen hadde sjåføren problemer med å holde tilbake gråten før han sa at det var flaut.

- Jeg har gruet meg til dette, sier ambulansesjåføren til ioslo.no da retten tok pause, før han og advokaten forsvant videre.

Ali Farah ble slått ned i Sofienbergparken i Oslo 6. august i fjor. Ambulansen som kom til stedet, nektet å ta med seg den skadde Farah, til tross for at også politiet på stedet ba om dette.

Advarsel
Helsetilsynet kom frem til at de to ambulansearbeiderne handlinger var uforsvarlige og ikke i tråd med kravet om omsorgsfull hjelp.

Advarselen ble gitt på grunnlag av at ambulansepersonellet unnlot å enten selv transportere pasienten til legevakt eller sykehus eller på annen måte forsikret seg om at pasienten ble transportert til lege innen rimelig tid.

Farah ble påført hjerneblødning og kraniebrudd, og måtte tilbringe tre måneder på sykehus etter hendelsen. 23-åringen som slo Farah ble i juni i år dømt til fengsel i ett år og fem måneder for ugjerningen i Oslo tingrett.

Les flere nyheter fra iOslo.no.