Gå til sidens hovedinnhold

- Han er latterlig

Heftig ordkrig mellom Tippeliga-trenere.

Det er høy temperatur før helgens seriekamp mellom Sandnes Ulf og Hønefoss. Sandnes Ulf-trener Asle Andersen omtaler trenerkollega Leif Gunnar Smerud som «latterlig» etter at Smerud anklaget rogalendingene for å være et «jukselag».

- Det jeg reagerer på med Smerud er at han har en tydelig strategi hvor han angriper mitt lag og mine gutter og kaller dem juksemakere. Én ting er at alle trenere har et adrenalin som bobler i kampens hete, men det virker som han er mer opptatt av oss enn av sine egne. Kanskje vi bør ta det som et kompliment, men jeg mener han burde holde seg for god til det. Det virker jo som at han har lagt oss for hat, sier Andersen til Sandnesposten.

Trenerkranglingen fikk voldsom oppmerksomhet torsdag. Andersen og Smerud snakket derfor sammen. «Asle og Smerud har i ettermiddag hatt en fin prat sammen, så det blir kjekt med kamp søndag», skrev medieansvarlig i Sandnes Ulf, Morten Wiik Larsen på Twitter.

Fair play
HBK-trener Smerud tar kritikken heller rolig.

- Jeg er generelt veldig opptatt av fair play, og jeg har reagert mye sterkere mot egne spillere som bryter med fair play enn jeg har gjort mot noen i Sandnes Ulf eller på andre lag, sier Smerud til Sandnesposten.

Før sesongen ba VG trenerne om å lage sin drømmeforside. Smerud brukte deler av sin side «Sandnes ingen straffer i 2013».

Smerud mener Andersen bedriver et psykologisk spill.

- Men jeg tror folk gjennomskuer ham ganske greit. Det blir jo bare latterlig hele greia. Fotball er et enkelt spill og de der psykolog-greiene har jeg ikke noe tro på, sier Andersen til lokalavisen.

Besatt
Sandnes Ulf-spiller Steinthor Thorsteinsson mener Smerud er besatt av rogalandsklubben.

- Han er helt besatt av Sandnes Ulf og hvor mange straffer vi har fått. Det er egentlig helt vanvittig hvordan han blåser seg opp både underveis i kampene og utenfor banen. For meg opptrer han som en ekstremt barnslig trener som burde bry seg mer om sitt eget lag enn vårt. Dommerne får også mer oppmerksomhet enn hans eget lag, i hvert fall når de spiller mot oss, sier Thorsteinsson til lokalavisen.

- Det er lite jeg får gjort med andres meninger om meg. Jeg synes motsatt vei at Thorsteinsson er en god fotballspiller, særlig når han holder seg på beina, kontrer Smerud overfor Sandnesposten. (©NTB)

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken