Gå til sidens hovedinnhold

- Han er Norges beste spiss

Ola Kamara med hat trick på 14 minutter.

SOGNDAL - STRØMSGODSET 0-5:

I sommer kom Ola Kamara tilbake til Strømsgodset etter et kort opphold i tyske 1860 München på lån fra østerrikske SV Ried.

Hans første kamp i årets Tippeliga kom i den 17. serierunden og spissen takket for tilliten med å gjøre tre mål i seieren over Hønefoss.

Siden har det bare gått slag i slag for måljegeren. På de åtte første seriekampene sto Godset-spilleren bokført med syv scoringer i den øverste divisjonen.

Ikke verst i en liga der spissene ikke scorer all verdens med mål og toppscoreren er en 39 år gammel superveteran som spiller for midt-på-tabellen-laget Odd.

Noe for Høgmo?
Nå må imidlertid Frode Johnsen og de andre som kjemper om toppscorertittelen i 2013 belage seg på konkurranse. Ola Kamara nærmer seg nemlig fort.

I fredagens møte med Sogndal nettet spissen igjen hat trick, alle målene kom i løpet av de første 22 minuttene, og han står dermed med ti mål på ni kamper i Tippeligaen.

Det betyr at han nå bare er to mål bak nevnte Johnsen og ett bak Aalesund-spiss Hamed-Allah. Det er kun disse to som er foran den godeste Kamara.

Om 23-åringen kommer på banen i alle de resterende kampene denne høsten, vil han totalt ha spilt 14 seriekamper ved endt sesong. Målkonkurrentene har spilt atskillig mer.

Det ville faktisk vært en aldri så liten sensasjon om Strømsgodset-spissen blir toppscorer i 2013, med tanke på at han vil ha spilt under halvparten av de 30 ligakampene.

- Norges beste
Kanskje er Kamara også en mann landslagssjef Per-Mathias Høgmo også bør kikke nærmere på? Landslaget har nemlig også slitt med å finne en spiss som gjør mål den sist tiden.

- Jeg er veldig fornøyd. Det er deilig å få en matchball. Vi har hatt en fin dag på hotellet og Flamur (Kastrati) har fyrt meg opp skikkelig, sier hat trick-helten til TV 2.

Kastrati utdyper:

- Dette sier litt om Ola. Han er mine øyne Norges beste spiss. han scorer tre i Sogndal og tar matchballen, det er ikke så mye mer å si, forteller kantspilleren.

Strømsgodset-trener Ronny Deila var også storfornøyd med Kamaras innsats.

- Han er en liten Daniel Nannskog. Han oser sjarm og selvtillit og det liker vi, sier Deila til TV 2.

- Fem mål i dag betyr også bedre målforskjell, det er ett ekstra poeng. Vi har satt oss selv i en veldig fin posisjon, sier treneren til ligalederen.

14 minutter
Det tok åtte minutter før Godset tok ledelsen på Fosshaugane. Øyvind Storflor slo inn og ballen havnet hos Kamara, som headet hjem ledermålet.

19 minutter var spilt da samme mann var på farten igjen. Mounir Hamoud slo inn denne gangen og Kamara fikk stå alene i feltet. Sjansen tok han godt vare på og det sto 2-0.

Tre minutter senere satt den tredje for kvelden. Denne gangen kom spissen først på et en retur etter et Storflor-skudd og satte ballen forbi Erik Dahlin i vertenes bur.

14 minutter tok det fra Kamara satte sitt første til hat tricket var fullbyrdet.

Og som om dette ikke var nok økte Godset ledelsen i det 26. minutt, ved Adama Diomande. Dio fikk ballen på rundt 40 meter, avanserte, og klinket den i mål fra rundt 25 meter.

Lekestue for Strømsgodset og en herlig scoring av den tidligere Vålerenga- og Hødd-spissen.

Bremset ned
Gjestene var både dyktige og effektive i løpet av den første omgangen, men ga seg på fire fulltreffere. Da lagene gikk i garderoben var kampen så godt som avgjort.

I den andre omgangen var foten litt av gasspedalen og underholdningsverdien fra første omgang forsvant litt.

Sogndal ønsket nok å begrense tapet, og kanskje pynte på resultatet, mens Strømsgodset prøvde å kontrollere inn det som til slutt ble en god seier.

Helt på tampen sørget en annen Godset-nykommer, Flamur Kastrati, for at det bel storseier til gjestene. Han satte inn 5-0 på overtid.

Resultatet betyr at Strømsgodset overtar ligatoppen med 50 poeng fra 25 kamper. Rosenborg har imidlertid én kamp mindre spilt og er ett poeng bak drammenslaget.

Rosenborg spiller borte mot bunnlaget Sarpsborg 08 søndag kveld.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken