Gå til sidens hovedinnhold

- Han er temposterk, både i beina og i hodet

La Liga-eksperten betrygger Liverpool-fansen.

At Brendan Rodgers ønsker seg Alberto Moreno hersker det liten tvil over. At Alberto Moreno ønsker seg til Liverpool virker også meget sannsynlig.

Venstrebacken fra Sevilla ble lørdag vraket fra den spanske VM-troppen, men La Liga-ekspert Petter Veland mener likevel dette er et godt kjøp dersom han ender opp på Merseyside.

Og skal vi tro Veland selv, er det ikke tvil om at Moreno spiller i rødt i Premier League neste sesong.

- Ja, han ender opp i Liverpool. Jeg pratet med han som har best kontroll i Sevilla, og han melder at overgangen er så nær at den kommer til å skje. Det er samme person som var først ute med Negredo til City og Kondogbia til Monaco forrige sommer, sier Veland.

- Temposterk
Moreno er en av de spillerne som lager mest engasjement på Twitter for tiden, og Veland sier at omtrent halvparten av spørsmålene han får på nettstedet handler om Alberto Moreno, og om unggutten har nok tempo til å takle Premier League.

- Det er ikke sånn at det er noen stor forskjell på ligaene hva gjelder tempo lenger. Det er flere eksempler på spillere som går fra La Liga til Premier League, uten problemer. Og Alberto Moreno er veldig temposterk, både i beina og i hodet. Det kommer ikke til å bli noe problem, forsikrer Veland.

- Ingen kraftpakke
I tillegg til høyt tempo, er Moreno en taklingssterk spiller. Han kan minne en del om førstevalget på backen hos Spania, Jordi Alba. Ingen av de er de største og sterkeste, men ifølge Veland tar de igjen det de taper på styrke i taktiske gode valg.

- Moreno er ingen kraftpakke. I en ren fysisk èn-mot-èn-duell med Wayne Rooney ligger han langflat. Men som andre moderne spanske backer tar han gode taktiske valg som gjør at han slipper disse direkte fysiske duellene.

Det at Sevilla-backen til slutt ble vraket fra Spanias VM-tropp, selv om han var med i bruttotroppen, trenger Liverpool-fansen ikke å bekymre seg over. Mye av grunnen ligger i den spanske VM-troppens styrke. De har ingen klare svakheter, og Moreno vil mest sannsynlig være veldig aktuell til EM om to år. VM i år kom bare et par år for tidlig, skal vi tro C-more-ekspert Veland.

Blir dyr
Det er ingen liten overgang Liverpool gjennomfører når de henter Moreno.

Prislappen på unggutten ryktes å ligge rundt 17 millioner pund, pluss ekstra kostnader som kan komme dersom han presterer i Liverpool-drakten.

Liverpool skal også nærme seg å hente Southampton-angriper Rickie Lambert. I tillegg florerer ryktene rundt hans lagkamerat Adam Lallana, samt Barcelona-duoen Cesc Fàbregas og Alexis Sanchez.

PS: Nettavisen vil følge overgangsvinduet live også i sommer. Følg oss på Facebook og Twitter for mer informasjon.

Kommentarer til denne saken