Kroatia kommer med en tropp verdt godt over 2 milliarder kroner til kampen mot Norge. Stjernegalleri er det rette ordet.

Nettstedet transfermarkt.de bommer sjelden på sine vurderinger av pris. Bare den antatte førsteelleveren på Ullevaal søndag kommer opp i 1,57 milliarder på markedet.

Luka Modric (Real Madrid, 440 millioner) og Ivan Rakitic (Barcelona, 352 millioner) topper. Kroatia mangler også Mateo Kovacic (Real Madrid, 370 millioner) på grunn av tre gule kort.

Tettey verdt mest

Ifølge den samme siden, er Norges lag ikke verdt i nærheten av like mye. Startelleveren mot Bulgaria har totalt en verdi på 200 millioner norske kroner. Det vil si under en halv Luka Modric, eller en åttedel av Kroatias startellever.

Høyest verdi på det norske laget, har Alexander Tettey. Norwich-spilleren er verdt 32,5 milloner kroner. Deretter følger Markus Henriksen og Omar Elabdellaoui (25 millioner).

Topp

- De er helt oppe i toppen av europeiske lag. Det er fantastiske spillere. Et par av dem er jo helt sentrale på lag som Barcelona og Real Madrid, sier Ole Selnæs (21) til NTB.

Det er ikke småklubber majoriteten av kroatiske spillere lever i til daglig. Ballkulturen på Balkan – og i Kroatia spesielt – gir en voldsom eksport av klassespillere.

- Vi kan ikke gi Kroatia noe rom. Det blir å finne balansegangen mellom å forsvare oss og å ha et eget offensivt spill, sier Selnæs som kan få sin A-lagsdebut

Overlegne

Kroatia misbrukte en rekke store sjanser mot Aserbajdsjan (0-0) torsdag. Skulle Norge – i så fall til høy odds – vinne søndagens kamp, vil det bety at laget til Per-Mathias Høgmo er oppe på direkte EM-kvalplass.

Det gjenstår så to runder senere i høst.

- Jeg venter en knallhard kamp fra start til slutt. Vi slo Norge 5-1 hjemme, men det var en kveld da absolutt alle våre avslutninger ga mål, sier trener Nico Kovac.

Laget hans har fått knallhard kritikk for sjansesløsingen i Aserbajdsjan. Nå har Kroatia et lite press på seg før kampen i Oslo.

Unngår kroatene tap, er laget så godt som sikret direkte-EM-plass.