Student fra Oslo som er smittet av svineinfluensa, studerte ved Gateway College i Playa del Carmen i Mexico. Det bekrefter daglig leder Ulrica Herlofsen i Gateway College overfor Nettavisen.

- Han har nettopp reist hjem etter å ha studert et semester via oss, sier Herlofsen.

Hun kjenner foreløpig ikke til om den kvinnelige studenten fra Skien også har studert via Gateway College.

- Det jobber vi med å finne ut, sier hun,

Studenten fra Oslo er knyttet til Høgskolen i Telemark.

Følte seg dårlig
Herlofsen opplyser at studenten trolig allerede var syk da han kom hjem til Norge.

- Han følte seg dårlig da han kom hjem til foreldrene i Oslo. I lys av at han nettopp hadde kommet fra Mexico og at han da kunne være sittet, tok de kontakt med lege. Og isolerte ham hjemme. De gjorde alt etter boka, forteller Herlofsen.

-Hun snakket lørdag kveld med faren til den syke studeneten.

-- Ifølge Helsedirektoratet og guttens far, så har han ikke vært spesielt dårlig, Men når man kommer fra Mexico og blir syk, så drar man til lege automatisk. Foreldrene og ham selv tok dette helt med ro og har ikke fått panikk, sier hun.

Ingen i studentens familie er syke.Tilstanden til studenten, som skal være 20 år gammel, er også bra.

-- Han har det bra. Han er så å si frisk igjen, sier hun.

-Smittet på reisen?
-Helsedirektoratet opplyste på pressekonferansen at studentene trolig var blitt smittet av svineinfluensaen kort tid før de reiste eller under reisen. Ifølge Herlofsen heller de mest til det siste hva Oslo- studenten angår.

-20-åringen kom til Norge 5. Mai, og var allerede syk. Han reiste kronglete, via USA og hjem,. Reisen tok såpass lang tid at han kan ha blitt smittet underveis, sier Herlofsen. Studenten reiste hjem til Norge alene.

Varsler foreldrene
Så langt har ikke colleget fått melding om at andre norske er syke.

-Vi har 20 studenter igjen som reiser hjem i morgen, resten har allerede reist. Ingen av disse er rapportert syke, sier hun.

Skolen er i løpende kontakt med folkehelseinstituttet. I tillegg jobber de med å informere foresatte og hjemreiste studenter.

-Vi ber alle studentene og deres foresatte om å vise ekstra årvåkenhet, og vi videreformidler også rådene som Folkehelsen gir oss. Vi ber alle som skulle bli dårlig om å umiddelbart ta kontakt med lege, sier hun.

Utover dette jobber skolen nå med å tilrettelegge for eksamener for elever som har reist hjem tidligere på grunn av svineinfluensafaren i Mexico.

-Dessuten må vi vel nå sørge for at han som ble syk skal få tilbud om en egen eksamen, slik at han får fullført semesteret, sier Herlofsen til Nettavisen.