ZENIT - LIVERPOOL 2-0:

Europa League er Liverpools siste sjanse til å skaffe seg et trofé denne sesongen, men den nest gjeveste europacupen er en meget tøff turnering.

Det fikk Brendan Rodgers' gutter erfare torsdag kveld, på bortebane mot russiske Zenit. Russerne har en rekke profiler i stallen og noen av dem viste seg fram.

Brasilianeren Hulk, som før han reiste til Russland var koblet med en rekke klubber i Premier League, var en av de som viste sine kvaliteter.

I første omgang satte han ballen i stolpen, mens han i andre omgang banket kula i nettet. En scoring av Sergej Semak sørget for at det ble 2-0 til slutt.

Dermed har Liverpool en tøff oppgave før returoppgjøret på Anfield. Umulig er det imidlertid ikke.

- Jeg synes vi var solide bakover, og farlige framover, og kunne fort ledet kampen til pause. Men så slipper vi til to lette mål. Vi tapte en kamp vi burde vunnet, sa Rodgers etter kampen.

- Nå blir det neste målet helt avgjørende. Vi er nødt til å score først på Anfield, og vi kan score først. Det vi gi oss nytt håp, sa nordiren videre.

Flere Suarez-sjanser
Det ble en målløs første omgang i et småkaldt Russland. Begge lag holdt et høyt tempo fra start og det var vertene som dominerte de første minuttene.

Liverpool kom imidlertid bedre med etter hvert. De røde fra England hadde også noen svært store sjanser i løpet av de første 45 minuttene, ved Luis Suarez.

Den første etter 16 minutter, da Suarez utnyttet en feil hos Zenit og kom igjennom alene med keeper. Spissen fikk imidlertid ballen litt langt foran seg i denne situasjonen.

Den samme Suarez var også frampå noen minutter før pause, men heller ikke denne gangen lyktes det for mannen fra Uruguay, som skjøt utenfor fra kort hold.

Hjemmelaget var også farlige i første omgang og nærmest var brasilianske Hulk. Kraftspissen klinket til i det 28. minutt og kula smalt i stangen og ut. En gedigen sjanse.

Fikk to i fleisen
Liverpool startet også andre omgang offensivt og fikk nok en sjansen ved Luis Suarez. Denne gangen skjøt han utenfor, etter godt angrepsspill av rødtrøyene.

Liverpool hadde sløst med sjansene, men det skulle ikke russerne gjøre i andre omgang. I det 69. minutt ladet Hulk kanonen og brassen fikk stjernetreff.

Jordan Henderson mistet ballen til igor Denisov, som spilte videre til Hulk. Zenit-stjernen banket til fra rundt 20 meter og ballen suste inn i nettet.

Bare minutter senere sto det 2-0. Alexander Anyukov fikk slo ganske upresset inn fra kanten og på bakerste stolpe kunne Sergej Semak enkelt styre ballen i mål.

Glen Johnson var også på etterskudd i denne situasjonen og målscoreren fikk stå mutters alene.

Etter denne kalddusjen satset Liverpool friskt framover i jakten på et viktig bortemål, men det russiske hjemmelaget holdt godt unna bakover og dermed må rødtrøyene gjøre det på eget gress.

HTML EMBED
Get Adobe Flash player
addCustomPlayer('1llly6b4r2ttx1lnaknugkvgdw', '91DDE4EAF1E142B38C2B3E0406EDB664', '1m63w9xm5tq771rxesakp8lgs2', 575, 524, 'perf1llly6b4r2ttx1lnaknugkvgdw-1m63w9xm5tq771rxesakp8lgs2', 'eplayer14');