I en alder av 18 år er Blackburns Phil Jones for tiden den yngste engelskmannen i Premier League som spiller regelmessig for klubben sin, men får likevel ikke fred for mammas mas.

Etter debuten i mars har unggutten i løpet av kort tid blitt et naturlig valg for manager Sam Allardyce når førsteelleveren settes opp, og 18-åringen har allerede fått mye skryt for sitt spill.

Men til tross for at Jones er i ferd med å bli en fotballstjerne i England, må han altså fortsatt stå skolerett overfor moren Helen.

- Ingen grunn til å flytte ut
For selv om 18-åringen nå tjener gode penger i Blackburn, og uten problemer kunne kjøpt seg en egen leilighet, bor han fortsatt hjemme med foreldrene og søsteren Laura nær Preston.

- Jeg er fortsatt bare 18 år, og ser ingen grunn til å flytte hjemmefra. Om jeg kjøpe meg en leilighet hadde jeg trolig endt opp med å være mest hjemme uansett, sier han til The Mirror.

- Jeg må fortsatt hjelpe til hjemme og holde soverommet mitt ryddig. Jeg må, og jeg får kjeft av mamma om jeg sluntrer unna. Ingenting har forandret seg, og jeg er fortsatt meg, sier han.

I debuten fikk Jones ansvar for å temme selveste Didier Drogba i en kamp som endte 1-1. Etter oppgjøret fikk unggutten mye skryt fra Chelseas rutinerte John Terry for sine prestasjoner.

- John Terry er en fantastisk spiller. Han sa «Godt gjort» til meg, og ga meg trøyen sin etter kampen. Han er en stopper som jeg idoliserte som liten. Både han og Rio Ferdinand har vært forbilder for meg på fotballbanen, sier den unge stopperen.

- Alt skjedde veldig raskt for meg. En dag spilte jeg for reservene og den neste skjedde alt på en gang. Det er slik fotball kan være. Familien tar seg av det meste for meg og gir meg alltid støtte. De ser alle kampene enten fra tribunen eller på TV.

- Wilshere er en yngre Messi
Phil Jones er en del av det engelskmennene nå håper kan bli den neste gylne generasjonen i fotball, og sammen med spillere som Jack Wilshere og Jordan Henderson er han allerede i søkelyset til landslagssjef Fabio Capello for en plass i troppen.

- Det var en utrolig stor skuffelse å se landslaget i sommerens VM. Men det var mange gode spillere som var med for England, og jeg er sikker på at de vil reise seg. Prestasjonen førte til mye kritikk i England, og mange hevdet at det er for få unge spillere som slår igjennom. Men Jack Wilshere beviser det motsatte.

- Han er som en yngre Messi. og det er også flere andre talenter som er på vei opp. Forhåpentligvis blir jeg en del av den neste generasjonen landslagsspillere. Jeg må fortsette å jobbe hardt.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED