Gå til sidens hovedinnhold

- Han gikk i kjelleren og ble borte

Nå er Vålerenga-spissen på vei opp igjen.

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Før 2013-sesongen ble Vålerengas Torgeir Børven tippet som én av de heteste kandidatene til å bli toppscorer i Tippeligaen.

Det åpnet også bra for unggutten. Etter å ha herjet i sesongoppkjøringen, ble det også fulltreffere i første runde mot Brann og andre runde mot Sogndal.

Men så sa det stopp for den tidligere Odd-spissen. Da Børven omsider scoret igjen søndag kveld, mot Viking, hadde han ikke nettet i ligaen siden 1. april i år. Det er 99 målløse dager.

- Formen dalte
Overfor Nettavisen innrømmer Børven at han kjente seg sliten i deler av vårsesongen, og at dette nok påvirket formen foran kassa en del.

- I vinter følte jeg meg veldig sprek, og følte jeg kunne løpe hardt i 90 minutter, men da sesongen startet dalte formen litt. Vi trente veldig hardt i vinter, og jeg var utrolig pigg da jeg kom over kneiken der, men når sesongen startet ble det mindre treningsmengde, og det er kanskje grunnen til at det gikk litt nedover, sier Børven til Nettavisen.

Vålerenga-spissen har derfor brukt ferien svært fornuftig.

- I ferien har det blitt mye intervalltrening, jeg har løpt mye, og nå føler jeg at den fysiske formen fra i vinter er på vei tilbake. Da blir det lettere å ta de ekstra løpene, og komme seg fri i boksen. Det er i grunn enklere å bidra begge veier nå. Nå må jeg fortsette å trene hardt imellom kampene, og ikke hvile for mye, sier 21-åringen.

- I kjelleren
Osloklubbens trener, Kjetil Rekdal, mener det er helt naturlig at den fysiske formen til en unggutt som Børven varierer litt.

- Han var fantastisk i vinter, og scoret noen mål tidlig i sesongen, men så gikk han i kjelleren, ble borte og det gikk tungt for ham. Laget slet også, og ga ham ikke mye hjelp, sier han til Nettavisen.

- Har han trent feil?

- Nei, det har nok med tilvenning å gjøre. Han er ung, bare 21 år, og har et utrolig press på seg, forventningene til ham er store. Men vi jobber hardt med ham, for at han skal bli enda bedre, sier Rekdal.

Treneren tror Børven i løpet av den siste halvdelen av 2013-sesongen kan bidra sterkt for Vålerenga.

- Nå er han på bedringens vei, han er mye piggere, og kommer til tre-fire sjanser mot Viking. Han er positiv, scorer mål, og vi har tro på at han får en veldig fin høst, sier Rekdal.

- Ny spillestil
Børven trekker også fram en annen grunn til at han har slitt så langt i år. Under Rekdals ledelse har Vålerenga brukt tid på å finne en spillestil som står i stil med troppens kvaliteter.

(artikkelen fortsetter under)

- Vi sliter innledningsvis i sesongen, og legger om fra den spillestilen vi hadde i vinter. Det tar tid før vi spillerne blir komfortable med dette. Vi skapte heller ikke så mye sjanser, og da blir det vanskelig, sier han.

- Men nå føler jeg ting er på gang igjen. Vi har tatt store steg i riktig retning. Vi skaper flere sjanser og da blir det muligheter for meg til å score mål, sier Børven til Nettavisen.

Kjetil Rekdal er delvis enig, men mener det fortsatt er et stykke igjen til det angrepsspillet han ønsker.

- Ja, du kan godt si at det har vært forandringer i spillet, og at det nå er i ferd med å sette seg bedre, men vi kommer fortsatt ikke til nok innlegg. Vi må bli farligere fra siden, sier han til Nettavisen.

Vålerenga står med 18 poeng etter 15 serierunder, det er halvspilt sesong. Det holder til en tiendeplass i Tippeligaen så langt.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken