CHICAGO - ANAHEIM 5-2:

Duncan Keith har blitt kåret til den beste backen i NHL to ganger tidligere, og burde muligens vært blant de nominerte også denne sesongen. Det er han ikke - den æren tilfalt Drew Doughty, Erik Karlsson og P.K. Subban.

Chicago-backen kan imidlertid vinne noe mye større: Stanley Cup.

Det sørget han selv for gjennom å spille fram lagkamerater til 1-0, 2-0 og 3-0 mot Anaheim Ducks natt til torsdag. Chicago vant til slutt 5-2 og utlignet dermed til 3-3 i kamper.

- I en kamp som dette, som vi måtte vinne, vet vi at han kommer til å være god. Han hadde en ganske utrolig kamp i dag, sier kaptein Jonathan Toews.

- Det er kvelder hvor du ser på scoringene hvor fantastisk han kan være, hvor mye han betyr for laget vårt, spesielt i disse store kampene. Også når han ikke gjør poeng, leverer han hver eneste kveld, og utgjør uansett stor en forskjell, poengterer Toews.

Brandon Saad satte inn 1-0-målet, Marian Hossa 2-0 og Patrick Kane 3-0. Anaheim reduserte gjennom Patrick Maroon og Clayton Stoner, og skapte et intenst trykk på Chicago i tredje periode, fram til Andrew Shaw gjorde 4-2 til Blackhawks etter en kontring 16,28 minutter ut i perioden.

Shaw satte også inn 5-2 i tomt bur 49 sekunder før slutt.

Nå møtes Anaheim og Chicago i California lørdag, til den sjuende og siste kampen i denne semifinaleserien. Vinneren møter enten New York Rangers eller Tampa Bay Lightning i finalen i Stanley Cup.

Se pressekonferanse og høydepunkter her (med tillatelse fra Viasat):