Luis Suárez scoret omsider sitt første La Liga-mål da Barcelona enkelt slo Córdoba 5-0 lørdag.

Uruguayaneren har fått bra med tillit siden han var tilbake etter utelukkelsen 25. oktober, men måtte altså vente til sin åttende serieopptreden i Barcelona-trøya for å få hull på byllen.

Hjemme mot bunnlaget Córdoba gjorde han 2-0 like etter pause, etter at Pedro hadde sendt hjemmelaget i føringen da bare to minutter var spilt.

- Jeg er mer avslappet nå som jeg har fått målet. For meg personlig var det viktig å få et mål i ligaen, men jeg har fått så god støtte at jeg visste det ville komme snart, sa Suárez etter kampen.

Nå vil Suárez forbi Real Madrid på toppen av tabellen.

- Vi er kandidater til å vinne, og vi ønsker å snu opp ned på ting i toppen, sa han.

Messi scoret to

Barcelona styrte lenge mot en komfortabel seier, men den ble stor først i løpet av kampens ti siste minutter.

Foran øynene på Martin Ødegaard, som er på besøk hos den spanske storklubben og angivelig så oppgjøret fra tribuneplass, gjorde 16-åringens idol Lionel Messi både 4-0 og 5-0 like før slutt. Da hadde allerede Gerard Pique scoret hjemmelagets tredje.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Etter kampen fikk Barcelona-trener Luis Enrique spørsmål om han ser for seg Ødegaard i klubben.

- Du tenker på denne 16 år gamle gutten? Han har en framtid hvor som helst. Jeg vet at han flørter med mange. Han bestemmer sin egen framtid, men jeg kjenner ham ikke godt nok til å si så mye om han, svarte Enrique til VG.

Xavi tangerte Raul

Foruten Suárez' scoring, ble Camp Nou-publikumet vitne til en annen kuriositet da Xavi entret banen i annen omgang. Det var nemlig Barcelona-veteranens 741. kamp for klubben, og spanjolen tangerte dermed Real Madrids Rauls rekord for flest kamper for én og samme klubb i spansk fotball.

Med seieren over Córdoba er Barcelona ett poeng bak serieleder Real Madrid og legger ytterligere press på erkerivalen. Fjorårets mesterligavinner spiller lørdag finale i klubb-VM og får dermed ikke sjansen til å øke avstanden i toppen av La Liga før på nyåret. (©NTB)