Gå til sidens hovedinnhold

- Han har frekkhetens nådegave

Knut Arild Hareide skjeller ut Frps Bård Hoksrud.

Mandag skrev Nettavisen om nestlederen i Stortingets transportkomité, Bård Hoksrud (Frp), som reagerte kraftig på samferdselsminister Magnhild Meltveits Kleppas påstander om den såkalte nullvisjonen.

- Hvis statsråden fortsatt mener at nullvisjonen gjelder, da mener jeg at hun er frekk, sa Hoksrud til Nettavisen.

Les også: - Kleppa er frekk

Hoksruds «sjef» i transportkomiteen, Knut Arild Hareide (KrF), er ikke nådig.

- Frekkhetens nådegave
- Jeg vil si at Hoksrud har frekkhetens nådegave når har representerer et parti som vil heve fartsgrensene, fjerne fotoboksene - og legge ned UP, sier Hareide til Nettavisen.

- Ikke hør på Frp
- Jeg vil sterkt advare samferdselsminister Kleppa om å høre på Frp om trafikksikkerhet, men hun kan gjerne høre på dem om midtdelere, sier han.

Hareide påpeker at en i løpet av den nåværende perioden for Nasjonal Transportplan (NTP), skal det bygges 750 kilometer midtdelere på norske veier.

- Der ligger vi langt på etterskudd. Vi er nødt til å levere det vi har lovt velgerne. Det betyr at vi minimum må bygge 75 kilometer per år, men siden vi er på etterskudd må det mer til enn som så - rundt 100 kilometer hvert år, sier Hareide.

Hariede er enig med Hoksrud om at det er viktig å være utålmodig når det kommer til midtdelere.

- Men det er merkelig at Frp bare snakker om dette. En må ha fokus på flere ting. Det er snakk om fører, veien, fart, kontroller... En kan ikke bare se på ett tiltak, sier han.

- Mitt spørsmål til Hoksrud er om han vil beklage uttalelsene om å fjerne UP og øke fartsgrensene? Da vil han fremstå langt mer troverdig på sikkerheten generelt, sier Hareide.

- Beklager ingenting
Bård Hoksrud blir oppgitt over uttalelsene til Hareide.

- Jeg beklager ingen uttalelser, men jeg registrerer at man later som om at når vi vil legge ned UP, så betyr det at en skal fjerne kontrollene. Det stemmer ikke, vi sier at en skal overføre kontrollressursene lokalt, sier Hoksrud til Nettavisen.

Nestleder i transportkomiteen påpeker at UP etter hvert har fått flere arbeidsoppgaver som går utenfor trafikkarbeid, blant annet kriminalitet på tvers av fylkesgrenser.

- Hareide, som definitivt har frekkhetens nådegave, vil omtrent ikke legge en enste ekstra krone til vei, han skrøt av budsjettet til Kleppa og mente det var et godt budsjett. Jeg synes ikke 33 km midtrekkverk i år er noe å skryte av, sier Hoksrud.

Ifølge Hoksrud vil man med Hareides politikk fortsette utviklingen vi har hatt de siste årene.

- Han bør komme seg ut i virkelighetens verden og se hva som skjer. En må bygge mer midtrekkverk og firefelts motorvei. Det er det som fungerer, hevder Hoksrud.

- Vil også gjøre andre ting
Hoksrud er derimot enig med Hareide i at det er mer som må til i trafikksikkerhetsøyemed.

- Det er bra med holdningskampanjer, og spesielt arbeid rettet inn mot unge. Men det koster penger - og det er penger som Hareide ikke ønsker å bruke. Jeg vil oppfordre leserne som leser dette til å gå inn på de alternative stasbudsjettene og se hva en får med tanke på midtrekkverk og lignende - og særlig med KrF så er det ingenting, sier Hoksrud.

Kommentarer til denne saken