Gå til sidens hovedinnhold

- Han har gjort en god jobb

USAs førstedame Laura Bush mener mannen har gjort en god jobb som president.

Etter åtte år som verdens mektigste mann, forlater George W. Bush sin stilling 20. januar som en av de minst populære presidentene i USAs historie.

Mange amerikanere forbinder Bush stort sett med Irak-krigen og finanskrisen. Nå går imidlertid hans kone, Laura Bush, ut og forsvarer ektemannen sin. Hun ser ikke på hans åtte år ved makten som mislykkede.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Fjernet Saddam
- Jeg vet det ikke er slik, så jeg føler at jeg må svare mennesker som oppfatter det på den måten, sa hun i et tv-intervju med Fox News søndag.

Laura Bush berømmer mannen sin for å ha fjernet Saddam Hussein fra makten og for å befridd millioner av mennesker i Afghanistan og Irak fra undertrykkende regimer.

Hun understreker også ektemannens arbeid for å gi behandling for sykdommer som Aids og malaria til millioner av mennesker i Afrika sør for Sahara.

Skoangrepet
Mens George W. Bush har valgt å kommentere det mye omtalte skoangrepet i Irak på en humoristisk måte, ser hans kone mer alvorlig på episoden.

(Artikkelen fortsetter nedenfor)

HTML EMBED

- Presidenten ler det bort, men det gjør ikke jeg, sier hun.

- Han er veldig rask. Som dere vet er han en naturlig idrettsutøver og klarte å dukke unna skoen. Men på den andre siden var det et angrep og jeg mener det bør behandles deretter. Og jeg synes folk bør se på det den måten, sier hun.

Tegn på frihet
Samtidig ser Laura Bush på hendelsen som tegn på at Irak nå er et fritt land.

- Selv om hendelsen er ille i mine øyne, er det et tegn på at irakerne føler seg mye friere til å uttrykke seg, sier hun.

Kommentarer til denne saken