Gå til sidens hovedinnhold

- Han kan bli så god han vil

Brian Deane sammenligner Sarpsborg-helten med tidligere Premier League-stjerne.

SARPSBORG 08 - BRANN 3-0:

SARPSBORG (Nettavisen): 19 år gamle Aaron Samuel ble den store helten for Sarpsborg 08 da han scoret to mål i 3-0-seieren over Brann søndag.

Samuel kom til Sarpsborg fra Vålerenga forrige sesong, og skal vi tro trener Brian Deane, har «særpingene» skaffet seg en framtidig stjerne.

- Jeg har spilt med en rekke gode spisser selv. Han er 19 år og kan gjøre det så bra han vil. Jeg ønsker å få det beste jeg kan ut av ham, sier Deane til Nettavisen.

- Det er kanskje litt for sent for ham å komme med til VM i sommer, men jeg synes han er så god. Det gjør jeg virkelig, sier Sarpsborg-treneren om sin nigerianske spiss.

Som Yeboah
Tidligere Leeds United-spiller Deane mener 19-åringen minner ham mye om hans tidligere lagkamerat i Premier League Tony Yeboah.

- Jeg spilte med Tony Yeboah. Han er veldig lik Aaron. Hvis du ser et videoklipp av Tony og et videoklipp av Aaron så ser du at det er mange likheter med de to. Det forteller meg at Aaron kan nå så langt han vil, sier Deane.

Yeboah fra Ghana er kjent for sine mange og vakre scoringer da han på 90-tallet spilte i både Premier League og Bundesliga.

I Leeds ble Yeboah en favoritt blant supporterne, og ble blant annet kåret til årets spiller i løpet av sin tid i klubben, før han reiste videre til Hamburg.

Drømmer om Real Madrid
Samuel sier til pressen etter søndagens kamp at han drømmer om å spille på det høyeste nivået.

- Jeg drømmer om å spille for en stor klubb. I Spania for Real Madrid eller kanskje Chelsea. Jeg har lyst til å spille for en klubb på det høyeste nivået, i Bundesliga eller Premier League, forklarer Sarpsborg-spissen.

Trener Deane er ikke i tvil om at 20-åringen har det som skal til for å få oppfylt drømmen.

- Ja, det tror jeg absolutt er realistisk.

- Hvis han hadde fått prøve seg mot noen av verdens beste forsvarsspillere ti ganger, tror jeg han ville gitt dem større problemer, enn hva de hadde gitt ham, sier Deane, som innser at det blir vanskelig å holde på nigerianeren stort lenger enn én sesong.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Ikke noe stress
Søndag var Samuel en konstant trussel mot Brann-forsvaret på Sarpsborg Stadion da han skaffet hjemmelaget hele to straffer, som han selv satte enkelt i mål.

Til Nettavisen forteller Samuel at han ikke er overrasket over å stå igjen med to mål etter første serierunde.

- Nei, jeg er ikke overrasket. Jeg har scoret flere mål i oppkjøringen, så det her overrasker meg ikke, sier Sarpsborg-spissen til Nettavisen.

Nigerianeren sier han hadde det enkelt mot Brann søndag.

- Dette var ikke noe stress, humrer 19-åringen.

Etter søndagens 3-0-seier mot Brann, topper nå Sarpsborg Tippeligaen sammen med Stabæk etter første serierunde.

I neste serierunde er det Sogndal som er motstander på Fosshaugane for Brian Deanes menn.

Kommentarer til denne saken