Gå til sidens hovedinnhold

- Han kan bli vår neste store spiss

Nå bør Marcus Pedersen starte mot Sveits, mener ekspert.

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Da Norge møtte Kypros fredag kveld, var Johan Lædre Bjørdal den store overraskelsen i Norges startoppspilling.

Når Norge møter Sveits tirsdag kveld, kan Marcus Pedersen være overraskelsen.

Drillo bekreftet nemlig mandag at han er «usikker på 5-6 plasser», og spissplassen er utvilsomt omdiskutert etter Moas svake innsats mot Kypros.

- Pedersen bør starte
En av dem som håper Marcus Pedersen starter mot Sveits, er C More-kommentator og fotballekspert Kenneth Fredheim. Han har latt seg imponere av 23-åringen.

- Som enslig spiss har jeg mer tro på Pedersen enn Moa, med den fysikken og fandeninvolskheten han innehar. Jeg hadde startet med Pedersen mot Sveits, sier Fredheim til Nettavisen.

Han mener Norge har en fremtidig stjerne i Marcus Pedersen.

- Han har et internasjonalt snitt over seg, men det handler mye om potensial. Han er en fyr som på internasjonalt nivå ikke har bevist noe som helst, for selv om han var god i U21-EM, er det et nivå lavere. Men jeg tror han kan bli vår neste store spiss, sier Fredheim.

- Må fortsette som nå
Hovedpersonen svarer ydmykt når han hører Fredheims håp om at han starter tirsdagens viktige kvalikkamp.

- Det er alltid morsomt å høre at folk vil du skal starte, for da har du gjort noe riktig. Det er opp til sjefene å plukke ut laget, men jeg føler at jeg har gjort mitt beste for å starte kampen, sier Pedersen til Nettavisen.

Han kom smilende inn på mandagens pressetreff, vel vitende om at fotballtilværelsen er lys akkurat nå. Med startplass mot Sveits kan han toppe det som har vært starten på en veldig god måned.

- Jeg har kommet bra i gang i Barnsley, og føler at jeg har gjort et godt valg ved å dra dit. Det gir også selvtillit å høre at andre tror du kan bli god. Jeg får bare fortsette som nå, så får vi se om jeg blir «den neste store» spissen, sier Pedersen lattermildt.

Landslagsassistent Ola By Rise bekrefter at Pedersen vurderes som midtspiss mot Sveits, men at det er usikkert om han blir 100 prosent klar til kampen.

- Marcus er en mer typisk midtspiss enn Joshua, som ofte har spilt kant. Josh er veldig god når han får sette fart rettvendt. Det må også nevnes at Marcus før mandag ikke har gjennomført en eneste hel trening på grunn av skaden, så vi må først se om han blir klar først, sier By Rise til Nettavisen.

Hvordan Norges lagoppstilling vil se ut, er fortsatt helt åpent.

– Verken dere (pressen) eller spillerne vil få laget umiddelbart. Vi kommer til å prøve oss litt fram, sa Drillo før mandagens trening.

Assistent By Rise forteller at han har analysert ferdig Kypros-kampen og gått gjennom hver enkelt spillers involveringer.

- Den som var mest involvert, var Espen Ruud. Han kom godt ut av det, selv om det var en riksavis som hadde ham som Norges dårligste på spillerbørsen, sier By Rise med et smil.

Et av de andre spørsmålene før kampstart mot Sveits, er hvem som danner midtbanetrio. Magnus Wolff Eikrem, Ardian Gashi og Stefan Johansen gjorde det bra mot Kypros, men landslagsledelsen venter seg et annet kampbilde tirsdag.

- Johansen bør spille anker
Fredheim vet i hvert fall om én endring han hadde gjort.

- Jeg har et personlig ønske om at Stefan Johansen får spille i ankerrollen mot Sveits, men jeg tviler på at det skjer. Selv om han jobbet fantastisk som indreløper sist, er han den spielführeren vi ikke har hatt siden Kjetil Rekdal og Myggen. I den rollen kan han styre det norske spillet med kvalitetene sine, sier Fredheim.

Et annet spørsmål ekspertene stiller seg før kampen, er om Joshua King får starte etter det gode innhoppet mot Kypros.

- Jeg vil heller bruke Joshua King som ving, i en skjev kantrolle der han har frihet til å skjære inn og være en spiss nummer to. Etter mitt syn bør det stå mellom King og Tarik på vingen. Selv om Tarik ikke hadde en stor match mot Kypros, har han den internasjonale rutinen, og selv om King mener han bør starte kamper, viser han at det er gull å ha ham som en joker som kan komme innpå. King har kvaliteter som kan forandre et kampbilde. Ellers gir laget seg selv, mener Fredheim.

Kampstart tirsdag kveld er 19.00, og dramatikken kan du følge i vårt livesenter NaLive.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken