Han har lenge vært regnet som et kjempetalent, men tirsdag kveld gjorde Malaga-spiller Isco seg for alvor kjent for verdenspublikummet.

20-åringen, som egentlig heter Francisco Román Alarcón Suárez, banket inn to mål da Malaga vant 3-0 hjemme mot Zenit i klubbens første Champions League-kamp noensinne.

- Kan dominere
Det var få som protesterte da han senere ble kåret til kampens beste spiller.

En som har latt seg begeistre av det spanske stortalentet er Cmore-ekspert Petter Veland. Han tror vi er vitne til en superstjerne «in the making».

- Han er helt der oppe i toppen av spillere som har alle forutsetninger for å dominere spansk fotball i mange, mange år fremover, sier Veland til Nettavisen.

Malaga-trener Manuel Pellegrini kunne ikke gjøre annet enn å skryte av sin unge elev etter de to Champions League-scoringene. Etter kampen var han et eneste stort smil da han møtte pressen.

- Isco har en fantastisk fremtid og som er i begynnelsen av en stor karriere. Ingen vet hvor grensen hans går, sier Pellegrini til Uefa.com etter 3-0-seieren over Zenit.

- Minner om Iniesta
La Liga-ekspert Veland er så imponert av Isco at han drar paralleller til en annen spanjol, nemlig Barcelona-spiller Andres Iniesta.

- Ballbehandlingen og kroppsbeherskelsen, der minner han faktisk om Iniesta. Måten han bruker kroppen på gjør motstanderne usikre, bare se den lille bevegelsen i forkant av 1-0-scoringen mot Zenit i går. Han har god nærteknikk og er taktisk veldig god til å bare være 20 år, skryter Veland, og legger til:

- Han har også det som trengs i dagens fotball - tempo.

- Er han så talentfull at du ikke ser andre spillere i Spania på hans alder som er bedre?

- Du har jo så mange, Thiago Alcantara, Iker Muniain, Gerard Deulofeu som var dominant under U19-EM, Jese Rodriguez som ble toppscorer i U19-EM, det er vanvittig mye tungt som kommer opp. Men akkurat for øyeblikket er Isco den som er mest aktuell for å bli kalt det største talentet, sier Veland.

- Et uromoment
Denne sesongen har Isco startet fire av fire kamper for et Malaga-lag som imponerer i La Liga, og foreløpig er det bare Barcelona som har plukket flere poeng.

Han har ikke notert seg for noen scoringer på de fire ligakampene, men prestasjonene har likevel vært gode fra den offensive midtbanespilleren.

- Han har vært god, og er ikke en spiller som er et toppscoreremne. Han er ofte nest og tredje sist på ballen, og er et uromoment. Han kommer nok ikke til å ligge på noe mer enn seks-syv mål i løpet av sesongen, men kommer til å være mye involert, tror Veland.

Utviklet seg enormt
Isco startet karrieren i Valencia, men fikk aldri en skikkelig sjanse på A-laget før Malaga valgte å bla opp seks millioner euro for ham forrige sommer - summen han hadde i utkjøpsklausul.

- Det hadde gått gjetord om han i mange år, men han fikk aldri sjansen i Valencia, der han omtrent bare spilte b-lagskamper. Malaga kjøpte ham ut av kontrakten før sommeren 2011, og der gikk han rett inn på laget og har hatt enorm progresjon siden, forteller Veland.

Ba klubben ta ansvar
Cmore-eksperten tror større klubber enn Malaga har notert 20-åringens navn på blokka. Men skal de få han «billig», må ting skje kjapt. Malaga jobber nemlig med å øke utkjøpsklausulen hans.

- Veldig mange har ham på radaren, og det gikk rykter om interesse fra Manchester United i sommer, men det var nok mer på grunn av den økonomiske tilstanden i Spania enn en reell situasjon. Malaga må også jobbe for å få økt utkjøpsklausulen, for Isco sin ligger på 20 millioner euro. Fortsetter han som i går må den opp for at Malaga skal få valuta for pengene. Etter kampen i går uttalte faktisk midtstopper Martin Demichelis at klubben må få ut fingeren og øke utkjøpsklausulen, forteller Veland.

- Har han noen svakheter, egentlig?

- Han kan bli bedre på mye. Han er ikke en duellspiller, for det er lite kjøtt på beina der, men det er den svakheten som er enklest å kamuflere i spansk fotball. Han må også bli mer stabil, og levere sånne kamper som han gjorde i går flere ganger på rad, avslutter Veland.

PS: Her kan du se litt av det Isco kan på en fotballbane:

HTML EMBED