Gå til sidens hovedinnhold

Han kan vinne alt på 67 dager

Er det noen som tør å tippe mot at denne mannen blir verdensmester søndag?

URUGUAY-NEDERLAND 2-3:

- Det er helt utrolig. Vi måtte slåss for å slå Uruguay. Vi gjorde det vanskelig for oss selv mot slutten, men nå er det glemt. Vi er i finalen. Det har nesten ikke gått opp for meg.

- Mesterligafinalen var stort, men jeg må likevel si det - VM-finalen er større.

Det sa 26 år gamle Wesley Sneijder etter at Nederland hadde vunnet VM-semifinalen mot Uruguay.

Titler overalt
Han startet karrieren i Ajax´ berømte ungdomsavdeling. Da han forlot klubben til fordel for Real Madrid i 2007 hadde han seriegull og cuptriumf fra Nederland med seg i bagasjen.

I Madrid fikk han også med seg et seriegull, før han ble i fjor sommer ble «ofret» for at Real Madrid skulle få plass til Cristiano Ronaldo og Kaka.

Og mens engelske storlag - med berømte managere - telte penger eller ikke skjønte hva som skjedde - så reagerte José Mourinho raskt. Han punget ut med beskjedne 120 millioner kroner, og Inter hadde plutselig sikret seg en viktigere spiller enn det Ronaldo og Kaka har blitt i Real Madrid til nå.

For Wesley Sneijder var vant til å vinne en del.

Under Jose Mourinhos ledelse er han blitt vant til å vinne alt.

Fire titler?
5. mai vant han den italienske cupen.

16. mai sikret Inter seg ligagullet i Italia.

Seks dager etter slo de Bayern München i Mesterliga-finalen.

Søndag – 67 dager etter at Roma ble slått i cupfinalen – kan han nå sikre seg sin fjerde store tittel på historisk kort tid.

Og for en spiller han har vært for Nederland i VM.

Han sto med fem mål på lagets sju siste kamper før semifinalen mot Uruguay, og selvfølgelig ble det en ny scoring mot søramerikanerne

Det var imidlertid andre som stjal fokuset før og etter Sneijders scoring.

VMs vakreste?
Giovanni van Bronckhorst åpnet ballet med VMs kanskje vakreste scoring til nå. Han dunket ballen perfekt opp i krysset, litt skrått, fra om lag 30 meter, og tro meg, keeper var sjanseløs. Den hadde heller ikke Luis Suarez - Uruguays spiss som handset og dermed bidro til at Uruguay var i semfinalen - tatt.

Nederland slapp imidlertid opp gassen etter scoringen, Uruguay satte opp tempoet og fikk betalt for det litt senere. Diego Forlan, som har hatt et glimrende VM, vendte opp på 25 meter, la inn en liten skru i skuddet og plutselig var keeper Maarten Stekelenburg blitt til tabbekeeper Maarten Stekelenburg.

På 1-1 hadde også Uruguay noen brukbare forsøk.

Stekelenburg og Nederland slapp imidlertid med skrekken.

20 minutter før slutt skjøt Sneijder gjennom en flokk med spillere. Uruguayanerne skrek på offside, men ingen kan klandre linjemannen for at han lot det hele passere, det var en hårfin avgjørelse og skuddet fra mannen som nå kan vinne alt på 67 dager, snek seg inn ved stolperoten.

- Jeg var heldig, men er godt fornøyd. Nå står jeg med fem mål i VM, sa Sneijder etterpå.

Like etter brukte kantspiller Arjen Robben, som er vant til å dundre dem i mål fra lenger hold, utrolig nok hodet til å punktere kampen. Dirk Kuyt la inn fra venstre, og Bayern München-spilleren stanget ballen i mål via stolperota.

Maxi Pereira reduserte ett minutt på overtid, Uruguay kastet alt fremover for å utligne, men Nederland holdt unna.

Her kan du se hvordan utviklingen i kampen var fra minutt til minutt.

Dermed spiller de oransje VM-finale mot vinneren av Tyskland-Spania søndag. Det er Nederlands første VM-finale siden 1978. Kanskje blir det også en reprise av finalen fra 1974. Den gangen møtte de Tyskland.

Uruguay må lørdag ut i bronsefinale mot taperen av Tyskland-Spania.

Kommentarer til denne saken