Gå til sidens hovedinnhold

- Han kastet ølglasset

Dette er bildet av mannen som kastet ølglasset i hodet på avdøde Andreas Bull Gundersen.

Bildet stammer fra overvåkingskamera i baren der den norske 25-åringen fikk ølglass i hodet.

Mannen på bildet skal være personen som kastet to ølglass i hodet på Andreas Bull Gundersen (25). 25-åringen døde av skadene dagen etter.

- Vi har fått inn et par tips på navngitte personer som vi nå undersøker, sier Schou Kofoed, leder av drapsavsnittet i København-politiet, til Nettavisen.

- Bildene vi nå går ut med er så gode, at de som kjenner ham vil gjenkjenner han lett. Det er disse vi nå setter vår lit til. Derfor håper vi å få pågrepet ham i løpet av kort tid, sier Kofoed til Nettavisen.

- Vil bli siktet for vold med døden til følge

Mannen på bildet er så langt ikke siktet, men vil bli det når han blir pågrepet.

- Han vil bli siktet for vold med døden til følge, opplyser Kofoed.

Det finnes flere vitner til episoden på det danske utestedet.

- Vi har mange vitner, og vet at det har vært en diskusjon mellom avdøde og en annen person. Men det var ikke gjerningsmannen som avdøde diskuterte med, han reagerte bare voldsomt, sier Kofoed.

Politiet i Danmark har sittet på overvåkningsbilder av gjerningsmannen og oppfordret ham til å ta kontakt. Det har ikke skjedd, og derfor har politiet nå offentliggjort bildene.

Det er ikke klart om det hele har skjedd med vilje eller om det bare har vært et uhell, men det skal være på det rene at mannen på bildet har kastet to ølglass mot 25-åringen.

Personer som har opplysninger om mannen bes kontakte dansk politi.

Fikk ølglass i hodet
Andreas Bull Gundersen fikk kastet et ølglass i hodet da han var ute sammen venner på Café Rust på Nørrebro i København natt til søndag i forrige uke.

Obduksjonsrapporten viser at Andreas døde av hjerneblødning mandag kveld.

Andreas led av den alvorlige blødersykdommen hemofili og visste han måtte få legebehandling etter å ha fått et ølglass knust i hodet.

Men Andreas ble avvist da han oppsøkte Rigshospitalets skadestue ved 06-tiden, som tilsvarer den norske legevakten. Grunnen til dette skal være at en sykepleier eller en lege trodde 25-åringen sa han var homofil, og ikke hemofil (bløder).

Innrømmet tabbe
Rigshospitalet har senere innrømmet tabben.

- Det har i går og i dag vært omtale av en ung, norsk mann som døde etter å ha søkt behandling på Rigshospitalet. Det er snakk om et tragisk forløp hvor Rigshospitalet har henvist videre en pasient hvor den rette behandlingen formodentlig kunne ha reddet den ungen mannens liv, opplyste Rigshospitalet i en pressemelding i forrige uke.

Moren, Anne Elisabeth Sann, har tidligere kommet med krass kritikk av sykehuset.

- Det var vel en overarbeidet avdeling midt på natten, som ikke gjorde jobben sin. Det hadde bare vært et tastetrykk på dataen og så ville de skjønt at noe måtte gjøres.

- Han trengte et faktorkonsentrat som han hadde hjemme og som han tok selv. Et stoff han mangler som gjør at blodet koagulerer, har moren tidligere uttalt til Nettavisen.

Reklame

Vi har testet 20 påskeegg - sjekk hvilke som får best karakter

Kommentarer til denne saken