Gå til sidens hovedinnhold

- Han kuttet hodet og skrek

SKIEN/OSLO (TV 2 Nettavisen): De medtiltalte brødrene hevder at 26-åringen begynte å skrike høyt etter at han hadde kuttet av hodet.

Brødrene på 19 og 22 år legger all skyld for likskjendingen på Nordre Gravlund i Skien i juni på den hovedtiltalte 26-åringen.

Torsdag forklarte de to brødrene seg i Skien og Porsgrunn tingrett om hvordan de opplevde natten inne på gravlunden.

Retten fikk høre at 26-åringen skal ha blitt opphisset da de kom inn på kjølerommet. Han skar i et lik og begynte plutselig å kutte av hodet på den ene mannen.

- Gjorde alt selv

- Han fikk ikke hjelp av noen og gjorde alt selv, forklarte den 22 år gamle storebroren.

I forklaringene distanserer brødrene seg fra selve likskjendingen.

Lillebroren hevder han bare ble med til gravlunden fordi han ville vise 26-åringen hvor likene var. 19-åringen begikk natten før innbrudd på gravlunden sammen med en venn (18) og oppdaget likene.

Storebroren på sin side sa i retten torsdag at han bare ble med fordi han var nysgjerrig.

- Fikk hjelp

I sin forklaring tidligere på torsdagen, har 26-åringen forklart at han fikk hjelp av en av brødrene da han skar hodet av det ene liket.

Han sa også at en av brødrene hjalp ham med å bære hodet bort fra gravlunden. Dette benektet begge brødrene i sine forklaringer.

De hevder at de bare var passive tilskuere. 22-åringen hevder også at han ble redd.

- Følte meg truet

- Jeg følte meg truet. Han stod der med kniv og hodet i hånden. Han var så ruset at alt kunne skje, sa 22-åringen i retten.

Brødrene hevder at 26-åringen begynte å skrike høyt etter at han hadde kuttet av hodet. De forklarte også at den hovedtiltalte kuttet opp to-tre andre lik inne på kjølerommet.

26-åringen har selv forklart i retten at han ikke husker dette fordi han var så ruset på både hasj, ecstasy, rohypnol, samt at han hadde drukket halvannen liter 96 prosents sprit.

26-åringen har i retten motvillig innrømmet at han kuttet hodet av liket etter å ha inngått et veddemål med den 22 år gamle mannen om ett gram hasj.

Dette benektet 22-åringen i sin forklaring.

Hoppet på orgelet

Etter selve likskjendingen, fortalte de to brødrene at de gikk opp i kapellet sammen med 26-åringen.

- Vi var helt rolige, mens han løp rundt og spraket i ting. Han hoppet opp på orgelet og ville spille - han foreslo å ha fest der, sa 22-åringen i retten.

Storebroren forklarte videre at det var 26-åringen selv som fraktet med seg hodet, en urne, samt annet tyvegods fra gravlunden.

De to brødrene har nektet straffskyld for mishandling av lik, mens 26-åringen har innrømmet at han kuttet av hodet av det ene liket.

Den 22 år gamle mannen hevdet også at han ikke kjente til at 26-åringen hadde med seg en 33,5 centimeter lang samekniv til gravlunden.

Både torsdag og fredag er satt av til rettssaken.

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene