22. juni 2012 ble det klart at japanske Shinji Kagawa ville forlate Borussia Dortmund til fordel for Manchester United.

Kagawa sa den gangen at han gledet seg til å spille i «verdens beste liga».

- Dette er en utfordring jeg virkelig ser fram til. Premier League er den beste ligaen i verden og Manchester United er en veldig stor klubb. Dette er veldig spennende for meg, og jeg klarer knapt vente før jeg får møte laget og begynne å spille, sa japaneren til manutd.com da overgangen var et faktum.

- Kagawa gråt
Men avskjeden med den tyske toppklubben skal ikke ha vært så lett som det så ut som.

- Shinji Kagawa gråt i armene mine i 20 minutter før han forlot oss til fordel for Manchester United, sier Jürgen Klopp til Sky 90, ifølge den anerkjente journalisten Raphael Honigstein.

Manchester United skal ha betalt 18 millioner pund for japaneren, men Kagawa har i sin debutsesong bare vist i perioder hvorfor sir Alex Ferguson valgte å hente ham fra Bundesliga.

- Jeg skjønner ikke ett eneste ord av det Ferguson sier. Jeg prøver å lære meg engelsk, men det vil nok ta en stund til jeg forstår manageren, sa Kagawa i et intervju med Daily Mail før jul.

Ting tyder likevel på at Kagawa begynner å finne seg til rette i England. I oppgjøret mot Norwich i starten av mars kunne japaneren juble over sin første hat trick for klubben.

- Ikke den gamle Kagawa
Hans tidligere trener er heller ikke bekymret for at Kagawa ikke vil bli en suksess i England.

- Shinji er en av de beste spillerne jeg har jobbet med. Han er en fantastisk person, en fantastisk atlet og han er virkelig en flott ung mann, sa Klopp i et japansk TV-intervju tidligere i år.

- Jeg føler at det ikke er den gamle Shinji jeg ser spille nå. Stabiliteten hans er ikke der helt ennå, og jeg ser at selvtilliten han hadde i Dortmund ikke er der helt. Men fordi han har glimrende ferdigheter vil han klare å sette sitt merke på spillet hvor som helst i verden, skryter Klopp.

- Jeg har fortsatt ikke gitt opp håpet om å få jobbe med ham igjen, sier Dortmund-treneren.

I sin siste sesong for Dortmund vartet Kagawa opp med 11 mål og 13 assists på 31 kamper i den tyske toppdivisjonen.

I Premier League har det så langt blitt fem mål og to assists på 12 kamper.

Kagawa ble hentet til tysk fotball fra Cerezo Osaka i 2010.