Gå til sidens hovedinnhold

- Han løfter våpenet, og så smeller det

Mens Nils Ringnes løp for livet, avfyrte haglemannen flere skudd.

Det svartnet for eieren (48) av et småbruk i Stange i Hedmark, som torsdag fikk besøk av lensmannen og en skatteoppkrever som skulle tvangsutkaste ham. Gårdeieren hentet haglet og løsnet skudd mot de to mennene.

- Jeg ser han løfter våpenet, og så smeller det, sier fungerende lensmann Nils Ringnes til TV2. Ringnes og skatteoppkrever Roar Sylliåsen møtte opp på småbruket for å tvangsutkaste den 48 år gamle eieren av småbruket.

Befaringen på gården var så godt som ferdig da 48-åringen hentet hagla og løsnet skudd mot Ringnes og Sylliåsen, som sporenstreks begynte å løpe unna mannen.

Skutt i ryggen
- Mens jeg løp hørte jeg to skudd bak meg, sier Ringnes. Disse skuddene var etter alt å dømme rettet mot Sylliåsen, som ble truffet i hode, arm, ben og rygg.

Buksen til Ringnes ble gjennomboret av hagl, men flaks gjorde at ingen av disse traff benet.
- Jeg var 1,5 til 2 meter unna da han løsnet skuddet, sier Ringnes.

Skatteoppkrever Sylliåsen ble ble utskrevet fra sykehuset i dag.

Etter at eieren av småbruket hadde jaget bort tjenestemennene satte han fyr på våningshuset og låven. Begge brant ned til grunnen.

Dobbelt drapsforsøk
Eieren av småbruket er siktet for to drapsforsøk og to tilfeller av vold mot offentlig tjenestemann, og ble fredag varetektsfengslet for fire uker. Han har sagt at det svartnet for ham, og at han bare skjøt for å skremme.

- Han erkjenner å ha begått en straffbar handling, nemlig vold mot offentlig tjenestemann og dermed også ha hindret disse i å utføre jobben sin, men noe drapsforsøk vedkjenner han seg ikke, sier mannens forsvarer Johnny Christian Schill til Nettavisen.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai