Gå til sidens hovedinnhold

Han sendte mailen som reddet Liverpool

Mannen i bakgrunnen er kanskje den største grunnen til at Liverpool nå har fått nye eiere.

Jo da, jeg vet det.

Liverpool er ikke helt reddet.

Klubben ligger nest sist i Premier League, og har en stor jobb med å komme seg ut av den sportslige krisen.

Forrige fredag ble klubben imidlertid kjøpt av amerikanske John Henry og New England Sports Ventures (NESV), og nå avslører Liverpools hjemmeside at det var en vanlig ansatt som varslet NESV-ledelsen om hvilke muligheter som lå i et Liverpool-salg.

- Avviste det først
Navnet var Joe Januszewski - også kjent som Liverpool-fan internt i NESV.

- Jeg har med stor interesse fulgt hele prosessen og alle klubbens problemer på eiersiden. Derfor sa jeg til vår konsernsjef Larry Lucchino: «Dette burde du se nærmere på. Du burde ta en prat med John Henry og Thomas Werner, og se om partnerne kan være interesserte. Jeg tror imidlertid han avviste tanken først», sier Januszewski til liverpoolfc.tv.

Like etter var det imidlertid en baseballkamp i Toronto. Januszewski så kampen samtidig som han matet sin ni måneder gamle baby med flaske hjemme.

Da ringte telefonen.

- Det var John Henry og Larry Lucchino: «Fortell oss mer om Liverpool», sa de. Det var imidlertid for bråkete i bakgrunnen, og John sa: «Send en e-post.»

- Dermed oppsummerte jeg Liverpools situasjon slik jeg så den, og la til mine egne anbefalinger på slutten. Jeg skrev at vi her hadde «en utrolig mulighet i en av verdens største fotballklubber». Jeg la til at opplysningene ikke var særlig objektive, men at jeg trodde det kunne bli verdifullt for oss å se nærmere på dette.

Tok 67 dager
Én time senere fikk han svar.

- Da sto det: Finn ut alt du kan om dette. Det var alt. Emailen var også sendt til andre toppdirektører i selskapet. Dagen etter opprettet vi en arbeidsgruppe. 67 dager senere hadde vi så kontroll over Liverpool, sier Januszewski.

HTML EMBED
Reklame

Stor oversikt: Her er salgene i nettbutikkene nå

Kommentarer til denne saken