Gå til sidens hovedinnhold

- Han skal ha en stor del av æren

Dette har United klart 16 ganger denne sesongen.

BLACKBURN - MANCHESTER UNITED 0-2:

Manchester United økte avstanden ned til Manchester City etter mandagens seier over Blackburn.

Begge lag hadde flere gode sjanser til å score mål tidlig i kampen, men det skulle ta 81 minutter før vi fikk den første scoringen. Først satte Antonio Valencia inn Uniteds første, før innbytter Ashley Young doblet ledelsen få minutter senere.

- Vi skapte sjanser og visste vi kunne klare det med litt tålmodighet. Når vi fikk det første målet hadde vi kontroll og da kom også det andre, forteller Young etter kampen, ifølge TV2 Premier League.

Han skrøt samtidig av United-målvakt David de Gea. Dette var Uniteds 16 kamp uten baklengsmål.

- De Gea spilte fantastisk og skal ha en stor del av æren for resulatet, sier han, men vil ikke være med på at kampen var veldig avgjørende i gullkampen.

- Den kan være viktig, men det er fremdeles mange kamper igjen. Nå skal vi bare nyte seieren, avslutter han.

United-manager Sir Alex Ferguson var også strålende fornøyd etter kampen.

- Det ble en lang kveld, gjorde det ikke? gliste Ferguson etter kampen.

- Vi hadde overtaket hele veien, men måtte passe på farlige kontringer imot. David De Gea holdt oss også inne i kampen med flere gode redninger, forteller han.

God start av United
Gjestene fra Manchester åpnet kampen godt og hadde flere store muligheter til å ta en tidlig ledelse.

Etter åtte minutter fikk Javier Hernández muligheten etter at Grant Hanley headet ett innlegg rett opp i lufta som United-spilleren tilslutt får i beina. I god posisjon klarer imidlertid ikke Hernández å treffe på målet.

Like etter var United og Hernández frempå igjen. Nevnte spiller løper seg fri på første stolpe og får sendt et innlegg fra Valencia rett i stolpen. Paul Robinson var raskest frem på returen og fikk avverget en ny stor målsjanse for gjestene.

Utover i omgangen senket bortelaget tempoet, men gjestene hadde fremdeles 70 prosent av ballinnehavet. Like før pause var Blackburn nære med å gå opp i ledelsen. Et langt innkast fra Morten Gamst Pedersen blir ikke klarert ordentlig av United-forsvaret og Martin Olsson treffer klokkerent fra returrommet, men David De Gea fikk stoppet skuddet.

På overtid i den første omgangen fikk hjemmelaget en ny sjanse til å gå opp i ledelsen. Et godt slått hjørnespark av Gamst Pedersen treffer hodet til Hanley, men igjen fikk De Gea avverget.

Gamsten sendte ballen i nettet
Etter timens spill på Ewood Park sendte Gamst Pedersen ballen i mål på et herlig langskudd fra drøye 20 meter. Dessverre for nordmannen hadde linjedommeren hevet flagget i situasjonen i forkant, fordi ballen hadde vært over dødlinja.

Få minutter senere kom nordmannen i fokus igjen. Valencia banket til med et hardt skudd fra 16 meter som traff Gamsten rett i ansiktet. Blackburn-spilleren gikk ned for telling, men kom seg noe svimmel på beina igjen.

Blackburn fikk flere muligheter til å score mot slutten av omgangen, men som så mange ganger før var det United som avgjorde.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

Valencia suser
Antonio Valencia mottok ballen ute på høyrekanten av Rafael og beveget seg innover i banen og banket til. Denne gangen traff ikke ballen Gamst Pedersen, men lurte seg istedenfor rett i nettet bak Robinson.

Jubelen hadde knapt stilnet på tribunen før innbytter Ashley Young skapte mer jubel. Midtbanespilleren fikk ballen feilvendt på 16 meter, men fikk vendt opp og hamret ballen inn i det lengste hjørnet med yttersiden av foten.

Vertene klarte ikke å svare på de to raske United-scoringene, dermed har de rødkledde skaffet seg en luke på fem poeng ned til gullrival Manchester City, med syv kamper igjen.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

Dette er kampprogrammet til de to gullrivalene:
Manchester United:
Runde 32: QPR (Hjemme)
Runde 33: Wigan (Borte)
Runde 34: Aston Villa (Hjemme)
Runde 35: Everton (Hjemme)
Runde 36: Manchester City (Borte)
Runde 37: Swansea (Hjemme)
Runde 38: Sunderland (Borte)

Manchester City:
Runde 32: Arsenal (Borte)
Runde 33: West Bromwich (Hjemme)
Runde 34: Norwich (Borte)
Runde 35: Wolverhampton (Borte)
Runde 36: Manchester United (Hjemme)
Runde 37: Newcastle (Borte)
Runde 38: QPR (Hjemme)

Slik startet lagene i mandagens oppgjør:
United: David De Gea; Rafael, Rio Ferdinand, Jonny Evans, Patrice Evra; Phil Jones; Paul Scholes, Michael Carrick; Antonio Valencia, Wayne Rooney, Javier Hernández.
Reserver: Ben Amos, Chris Smalling, Ryan Giggs, Ji-Sung Park, Ashley Young, Paul Pogba,Danny Welbeck.

Blackburn: Paul Robinson; Jason Lowe, Scott Dann, Grant Hanley, Martin Olsson; Bradley Orr, Morten Gamst Pedersen, Steven N'Zonzi, Marcus Olsson; David Hoilett, Aiyegbeni Yakubu.
Reserver: Mark Bunn, Adam Henley, David Dunn, Mauro Formica, Radosav Petrovic, Anthony Modeste, Rubén Rochina.

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken