Gå til sidens hovedinnhold

Han sperret YouTube i hele verden

Pakistans Pervez Musharraf blokkerte ikke bare YouTube for sine egne velgere.

Myndighetene i det muslimske landet hevder at enkelte videoer på den populære nettsiden fornærmer islam. Dermed bestemte de på fredag at YouTube skulle stenges for brukerne i Pakistan.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Men denne sperringen som kun var ment til å ramme brukere i Pakistan endte opp med at to tredeler av verdens nettbrukere ikke fikk tilgang til YouTube på lørdag, ifølge CNN.

Problemer i Pakistan
Pakistan Telecom etablerte en forbindelse som ledet lokale brukeres etterspørsel etter YouTube til et svart hull, men det skal ikke bare ha vært de lokale brukerne som havnet her. I to timer på søndag var nemlig store deler av verden uten tilgang til videodelingssiden.

- Jeg var ganske overrasket over at noe slikt kunne skje, spesielt globalt. Det er en rekke protokoller, kontroller og retningslinjer som alle disse internasjonale internettleverandørene skal følge. I dette tilfellet er det som om noen gjorde en endring og ikke innså at endringen de foretok seg ville påvirke alle på jorden, sier talsmann for Keynote Systems, Shawn White, ifølge CNN.

YouTube bekreftet mandag at det var nettverket i Pakistan som slo de ut av drift.

- Vi etterforsker og jobber med andre i nettsamfunnet for å hindre at dette skal skje igjen, sier selskapet i en uttalelse.

Tilbake på nett
Det er spesielt de danske karikaturtegningene av profeten Mohammed og traileren til en islamkritisk film fra Nederland som opprørte de pakistanske myndighetene.

Tirsdag melder Pakistan at de nå har fjernet restriksjonene som førte til at nettbrukere ikke kom inn på YouTube, ifølge AP.

Reklame

Sommerens kuleste badeflåter