HTML EMBED

CHELSEA - SCHALKE 04 1-1:

Etter en plettfri sesongstart i Premier League, med fire seiere på like mange forsøk, var Chelsea storfavoritter til å ta en ny seier i Champions League-oppgjøret mot Schalke 04 hjemme på Stamford Bridge onsdag kveld.

Men engelske lag har tradisjonelt slitt mot tyske, og kveldens oppgjør var intet unntak.

Riktignok tok Chelsea en tidlig ledelse, men i andre omgang kom gjestene tilbake og sørget for poengdeling i London.

Det fikk mange til å stille spørsmål om hvorfor ikke Diego Costa var med fra start for Chelsea.

Tåler ikke mer enn én kamp i uka
I stedet for Premier Leagues suverene toppscorer med sju mål på fire kamper, valgte Chelsea-manager José Mourinho å stille med Didier Drogba på topp. Ivorianeren sløste med sjansene, og dermed måtte Mourinho svare for seg etter kampen.

- Diego Costa er ikke i form til å spille tre kamper hver uke. Han har problemer når han spiller én kamp, han trenger en uke på å komme seg, og han kan ikke spille kamper på tirsdager og onsdager, sier Mourinho, som likevel sendte inn Costa på banen kvarteret før slutt.

- Han er ikke i form til å gjøre mer enn han gjorde, fastslår Mourinho.

Han presiserer at nyervervelsen heller ikke kommer til å spille neste ukes ligacupkamp mot Bolton - men i stedet er med i helgas borteoppgjør mot Manchester City.

- Om han startet i dag, ville han garantert ikke spilt på søndag. Vi må ta dette steg for steg, sier Mourinho.

Kontroversiell scoring
Kanskje skulle ikke Chelsea hatt med seg et eneste poeng i det hele tatt i kveldens mesterligaoppgjør.

For ti minutter var passert da Cesc Fàbregas kom for sent inn i en takling på 19 år gamle Max Meyer, og tyskerne skulle definitivt hatt frispark.

Men kveldens kroatiske dommer lot være å blåse i fløyta, og i stedet kunne Eden Hazard fortsette inn i gjestenes sekstenmeter.

Han sentret tilbake til nettopp Fàbregas, som svarte med å sende kula forbi Schalke-keeper Ralf Fährmann fra skrått hold.

Draxler-show
Tyskerne ga imidlertid ikke opp, og på overtid i første omgang fikk stjerneskuddet Julian Draxler en enorm mulighet til å utligne, da han avanserte med ballen og rundlurte hele Chelsea-forsvaret.

20-åringens avslutning sto imidlertid ikke i stil med forarbeidet, og skuddet gikk utenfor mål.

Chelsea startet andre omgang best, men Schalke skulle få sin revansje.

Takk for sist
Drøyt kvarteret ut i omgangen var det nemlig Cesc Fàbregas som muligens skulle hatt et frispark, men spanjolen ble ikke hørt av dommeren. I stedet overtok Julian Draxler, som sendte ballen videre til Klaas-Jan Huntelaar.

Nederlenderen banket ballen i nærmeste hjørne, og lagene var like langt på Stamford Bridge.

Utligningen så ut til å paralysere Chelsea, som fikk lite til på eget gress.

Helt til det gjensto fem minutter.

Fenomenal redning
Da chippet Cesc Fàbregas ballen til Eden Hazard, som fikk avslutte fra kloss hold. Men Schalke-keeper Fährmann var nede og gjorde en eventyrlig redning, og reddet med det poenget for gjestene.

Også den andre kampen i gruppe F endte 1-1, i oppgjøret mellom Maribor og Sporting Lisboa.