For første gang siden han ble utestengt fra Sunderland av tidligere manager Paolo Di Canio, snakker Phil Bardsley med media.

Han er ikke nådig i sin omtale av sin tidligere sjef.

- Han var ute etter å ødelegge meg, sier Sunderland-forsvareren, ifølge The Independent.

Di Canio valgte å utestenge Bardsley fra klubben etter to hendelser i løpet av få måneder. Først ble skotten fotografert på et kasino i mai, liggende på gulvet omringet av 50 pundsedler. Di Canio kalte bildet forkastelig, og var heller ikke fornøyd med at Bardsley brøt drikkeforbudet. Han ble dermed vraket fra troppen som møtte Tottenham i sesongavslutningen.

Da han etter tapet i sesongåpningen mot Fulham skrev følgende melding på Twitter, ble Badsley utestengt:

«Flott sesongåpning. Hahahhahaha hahahhaha!!»

Di Canio fikk sparken fra Sunderland noen få kamper senere, etter at flere spillere hadde klaget til klubben om at italieneren var umulig å jobbe med, og da Gus Poyet ble ansatt, fikk Bardsley komme inn i varmen igjen.

Den sjansen har han ikke misbrukt.

Den tidligere Manchester United-spilleren var med igjen for første gang da Sunderland i slutten av oktober slo Newcastle 2-1, noe som var klubbens første seier denne sesongen.

I 2-1-seieren over Southampton i ligacupen forrige uke scoret forsvarsspilleren det første målet, og han ble matchvinner da han satte inn 1-0-målet mot Manchester City i helgen.

- Jeg trodde min tid i Sunderland var over, men Poyet har kommet inn og gitt meg nytt liv. Nå har jeg scoret i en seier over City. Det er galskap, sa Bardsley etter helgens overraskende seier.

- Alle fotballspillere må snakke for seg på banen. Det har vært situasjoner som har vært vanskelig for meg og familien min, men du må være tøff, ellers vil spillet ødelegge deg. Enkelte mennesker har prøvd å ødelegge meg, men de har ikke klart det.

Sunderland ligger nest nederst på tabellen, men har for alvor begynt å vise form etter ansettelsen av Poyet.