Gå til sidens hovedinnhold

- Han vet ikke hva han snakker om

Langrennslandslagets Finn Hågen Krogh har hisset på seg fotballfolket.

LSK-HALLEN (Nettavisen): Langrennsløper Finn Hågen Krogh skapte mandag kveld debatt med sitt utspill om at det er «enkelt» å bli god nok for tippeligaspill.

- Jeg tror det hadde vært ganske lett å komme til Tippeligaen. Det tror jeg at jeg skulle klart med et par-tre år til med fotballsatsing. Fotball er en lagidrett og det er bare å prestere på det jevne og flyte med, sier landslagsløper Krogh til TV 2.

- Femmila er tyngre
23-åringen spilte i sin tid 3.divisjonsfotball for Tverrelvdalen IL, men ble kalt inn til juniorlandslaget i langrenn og valgte å satse på ski i stedet for ball.

Landslagsspiller og RBK-stopper Tore Reginiussen ler av Kroghs påstand.

- Det er større sannsynlighet for at jeg blir en god skiløper etter tre år enn at han kan bli god nok for Tippeligaen i løpet av tre år, mener Reginiussen ifølge TV 2.

Tarik Elyounoussi fulgte opp med at det er «tyngre å spille en 90-minutters fotballkamp enn det er å gå femmila på ski».

- Ingen intelligent uttalelse
Nettavisen tok tirsdag turen til LSK-hallen for å få noen reaksjoner på utspillet. Det kommer ikke som noen overraskelse at Krogh møter motstand.

LSK-trener Magnus Haglund ler når Nettavisen konfronterer ham med Kroghs kommentarer.

- Han vet ikke hva han snakker om, og det var ingen intelligent uttalelse. Man må ha et enormt talent for å komme seg til Tippeligaen. Det er mange tusen som spiller fotball og ønsker seg dit, sier LSK-trener Magnus Haglund om Kroghs melding.

- Hodeløst
LSK-keeper Kenneth Udjus er minst like oppgitt.

- Det er helt hodeløst og lite respektfullt. Men han får stå for det. Jeg har i hvert fall mer respekt for skiløpere enn han har for fotballspillere, sier Udjus til Nettavisen.

- Hvorfor tror du fotballen til stadighet blir rakket ned på av utøvere fra andre idretter?

- Fordi vi tjener ganske gode penger. Litt misunnelse, rett og slett, mener Udjus.

Udjus har ikke tro på Kroghs påstand om at «fotball er en lagidrett og det er bare å prestere på det jevne og flyte med».

- Jeg tror man fort blir avslørt. Du blir god med bedre spillere rundt deg, men på det øverste nivået blir du avslørt, det er det ingen tvil om, sier Udjus.

Tilbakeholden Rekdal
Vålerenga-trener Kjetil Rekdal hadde ikke fått med seg Krogh-utspillet da Nettavisen snakket med ham tirsdag formiddag.

- Jeg kjenner ikke til ham, så det er vanskelig å bedømme om det er mulig eller ei. Jeg aner ikke hvor god han eventuelt er eller har vært, sier Rekdal.

- Debatten er interessant. Er tippeliganivået så lavt at det er mulig å trene seg god nok på tre år, hvis man har bakgrunn fra 3. divisjon?

- Nei, det er det ikke. Han må ha fotballtalent fra før, ellers er det sjanseløst. Men det er mange som har vært gode på allsidig idrett, selv var jeg ganske bra på mer enn fotball frem til jeg var 14-15-år, sier Rekdal.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Kan ikke sammenlignes
- Er langrenn mer toppidrett enn fotball?

- Man kan ikke sammenligne det. Begge deler er toppidrett. Forskjellen er at langrenn er individuell idrett, med unntak av stafett, i fotball kan du få hjelp av lagkameratene hvis du sliter. Men den fysiske biten er krevende på både langrenn og fotball, mener Rekdal.

Og fortsetter:

- Jeg tror vi skal være glade for at vi har gode norske utøvere i alle grener, og det er unødvendig å drive å rakke ned på hverandre, mener VIF-sjefen.

Han har uansett ikke noe imot at Krogh terger fotballfolket litt.

- Jeg synes det er litt artig, vi må tåle å terge litt borti hverandre. Jeg har både brukt og misbrukt media i alle år, så det kan hende det skjer noe i år, også, avslutter en blid Rekdal.

Ble tøyset med
Krogh-utspillet ble også raskt en snakkis blant sportsfolket på sosiale medier. Krogh fikk noen sarkastiske meldinger slengt sin vei.

- Siste her i Italia er at Inter dropper Carew og går for Finn Hågen Krogh i stedet, skrev sykkelekspert Christian Paasche på sin twitterkonto.

- Bale er bra, men Finn Hågen Krogh hadde nok blitt hakket bedre om han hadde valgt fotballen, kontret tidligere tippeligaspiller Tom Reidar Haraldsen.

«Vil gjerne bytte Adebayor med Finn Hågen Krogh på topp! #hjelpesløst» skrev Spurs-supporter og håndballspiller Ole Erevik underveis i Tottenham-kampen mandag kveld.

Rosenborg-spiller Ole Kristian Selnæs lot seg tydeligvis provosere av langrennsløperens utspill.

«Å kæm i all verden e denne Krogh? #Nisse», skrev midtbanespilleren mandag kveld.

Vil du bli med på debatten? Meld deg inn i Nettavisen-sportens stadig voksende Facebook-gruppe.

P.S: Finn Hågen Krogh får sin VM-debut onsdag når herrene går 15-kilometeren.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken