NORGE -SVERIGE 30-37

De norske håndballherrene håper å bryte en barriere med å ta seg til semifinale i VM i Sverige senere i måneden. Men dersom de skal henge med de beste nasjonene må laget heve seg betraktelig før de reiser over Svinesundbrua til VM i nabolandet.

37 baklengsmål er i overkant mye hvis man skal vinne håndballkamper. Svenskene ledet også med ti mål før Norge fikk pyntet litt på resultatet i løpet av de siste minuttene.

- Vi fikk ikke med oss verken hodet eller beina. Vi var helt håpløse, sa Erlend Mamelund til TV 2 etter braktapet.

-Ingenting fungerte
Vår svenske landslagssjef, Robert Hedin, har åpenbart mye arbeid å gjøre før man har nivået som kreves får å hevde seg mot fødelandet og de andre mesterskapsfavorittene.

- Det var ingenting som fungerte for oss i starten. Spesielt defensivt var vi ikke bra. Når vi gjør feil framover kan vi ikke bli stående, sa Hedin til TV 2.

Svensken avslørte at han etterlyste en bedre kampånd hos de norske spillerne i pausen.

- Det hjalp litt de første 15 minuttene av andreomgangen, men så var det slutt.

- Må ta tak
Kristian Kjelling var heller ikke nådig i sin kritikk av hvordan Norge framsto tirsdag.

- Vi var ikke til stede i kampen fra start. Det er innstillingen vi har som ikke holder. Det må vi ta tak i med en gang, fastslo bakspilleren.

Norge startet svakt og trøblet mye med samhandlingen både i forsvar og angrep. Sverige gikk til pause med sjumålsledelse.

Midtveis i annenomgangen knappet Norge noe inn på forspranget. Svenskene pådro seg mange utvisninger og Robert Hedins menn lå under med 20-24.

Så fulgte en marerittaktig periode da Sverige fikk seks scoringer på rad, til tross for at mange av disse målene kom i svensk undertall.

Enkelt for Sverige
Det norske forsvarsspillet gikk fullstendig i stå. Evnen til å komme seg tilbake på banen virket helt fraværende, og svenskene scoret enkelt omtrent hver eneste gang de tok me seg ballen mot Ole Erevik i det norske målet.

De svenske gjestene holdt sin solide ledelse kampen ut. Hedins landsmenn ble nok ikke skremt av hva Norge presterte i sin første av fem oppkjøringskamper før mesterskapet.

Norge får sjansen til å rette opp inntrykket allerede onsdag mot Brasil i Skedsmohallen.

HTML EMBED