Gå til sidens hovedinnhold

- Handlet i nødverge

19-åringen som avfyrte hagleskuddet i Åsane 1.nyttårsdag, ble i dag varetektsfengslet, men nekter straffskyld.

(iBergen.no) Siktelsen mot den 19 år gamle mannen som avfyrte hagleskuddet i Åsane nord i Bergen første nyttårsdag, ble torsdag oppjustert til drapsforsøk. Den unge mannen ble i Bergen tingrett varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud.

Politiet fikk melding om en skyteepisode i Åsane klokken 20.54 1. januar. Det viste seg at en 19 år gammel mann hadde fyrt av minst én gang mot en jevnaldrende bekjent fra kloss hold. Offeret skal angivelig ha fått deler av høyre skulder og overarm skutt av og ble fraktet til Haukeland Universitetssykehus.

Tilstanden hans er fortsatt alvorlig, men stabil. Det 20 år gamle offeret har gjennomgått flere operasjoner.

Det var offeret som ledet politiet frem til gjerningsmannen og hans kamerat på 21 år.

Handlet i nødverge
19-åringen tok betenkningstid på om han vil påkjære avgjørelsen til Gulating lagmannsrett.

- Min klient mener han handlet i nødverge. Han erkjenner de faktiske forholdene, men ikke straffskyld, sier forsvarer Kaj Wigum til iBergen.no.

Wigum ønsket ikke å si stort mer ettersom fengslingsmøtet gikk for lukkede dører og dommer Gunnar Torkildsen oppfordret sterkt til å si minst mulig til pressen.

Den 21 år gamle kameraten ble varetektsfengslet i to uker med brev- og besøksforbud. Han er siktet for etterfølgende bistand for å ha oppbevart haglen som ble brukt. 21-åringen påkjærte kjennelsen på stedet.

- Min klient var selvsagt skuffet over å ha blitt fengslet og tar det tungt, men vi håper politiet bruker tiden fornuftig til å etterforske saken skikkelig slik at han slipper ut når han skal, sier 21-åringens forsvarer Kjetil Ottesen til iBergen.no.

- Ikke narkooppgjør
De siste dagene har det blitt spekulert i hva som er bakgrunnen for skyteepisoden. Politiadvokat Jan Grahl-Madsen avviste i dag at det handler om et narkotikaoppgjør slik noen medier har skrevet.

- Dette er det media som spekulerer i, politiet har ikke grunn til å tro dette. Noe motiv har ikke vært noe tema for oss i dag heller og vi har ingen ting som tyder på at dette skal være et narkooppgjør, sier Grahl-Madsen til iBergen.no.

Den fornærmede i saken ligger fremdeles hardt skadet på Haukeland Universitetssykehus og er ennå ikke formelt avhørt.

Les flere nyheter på iBergen.no

Reklame

I dag: Knalltilbud på populære turbukser