FULHAM - TOTTENHAM 4-0:

Premier League-sesongen har ikke vært spesielt festlig for Fulham. Med 25 mål er er det kun fire lag som har scoret færre ganger.

Men i FA-cupen har Mark Hughes funnet fram partyhatten. Etter to kamper er fasit ti nettkjenninger. Seks av de kom riktig nok mot League One-klubben Peterborough, men de resterende fire er det ingen som kan påstå at var lettjente. I den fjerde runden knuste nemlig Brede Hangeland og co. selveste Spurs 4-0 i et målkalas av et byderby.

Hangeland scoret på corner
Og en av scoringene var det jammen den norske midtstopperen som sto for. Hangeland brukte faktisk bena, ikke hodet, da han sendte Fulham opp i 3-0 etter kun 25 minutter.

Før den norske nettkjenningen hadde kampen allerede bydd på et rødt kort og to straffer. Den første av dem kom etter ti minutter da Clint Dempsey ble felt. Danny Murphy omsatte straffen i 1-0 på Craven Cottage.

Tre minutter senere fikk Fulham muligheten fra straffemerket igjen. Denne gangen ikke like soleklart som den første, men likevel forferdelig forsvarsspill av Spurs og Michael Dawson, som i tillegg fikk rødt kort. Murphy stilte seg nok en gang ved krittmerket og økte til 2-0 etter kun 14 spilte minutter.

Og før lagene gikk til pause puttet Moussa Dembele Fulhams fjerde.

Møter Bolton eller Wigan
Det var også kampens siste mål, og Fulham vant fortjent etter å ha dominert kampen mot et forferdelig Tottenham. Dermed er London-klubben klar for den femte FA-cuprunden. Der møter de vinneren av oppgjøret mellom Bolton og Wigan.

Øvrige FA-cupkamper søndag har endt med 3-2-seier til West Ham over Nottingham Forest, 1-1 mellom Notts County og Manchester City, seier til Stoke over Wolverhampton, og 2-1-seier til Arsenal over Huddersfield.

Les også: Notts County sjokkerte City