KrF kan gå et spennende valg i møte på landsmøtet i april.

KrF-leder Dagfinn Høybråten blir etter alle solemerket erstattet av Knut Arild Hareide, men hvem får han støtte av i ledertrioen?

For en uke sider ble det klart at stortingsrepresentant Dagrun Eriksen ønsker å forsette, og nå har også 2. nestleder Inger Lise Hansen sagt ja.

- Jeg har tro på partiet og at jeg har mer å utrette, sier Hansen til NRK i Politisk Kvarter på NRK fredag.

Men Hansen presiserer at:

- Jeg vil ikke klamre meg frem til noen posisjon, sier Hansen - som sier hun fortsetter fordi hun har «lyst».

- Vi trenger å bli provosert
Hun mener hun har bidratt til å gjøre partiet mer aktuelt for folket, og angrer ikke på debattene hun har deltatt i:

- Nei, jeg tror de er viktige. Vi trenger å bli provosert og møtes til debatt internt. Det er stor bredde i partiet, det må vi utnytte.

Samtidig gjentar hun at intervjuet med Aftenposten for et år siden var et «arbeidsuhell» - og at hun ikke ønsker å dvele ved fortiden.

I intervjuet åpnet hun for å endre den ensidige Israel-støtten, fjerne forslaget om å flytte den norske ambassaden til det okkuperte Jerusalem, si nei til den israelske muren, se bort fra at tillitsvalgte i partiet må være bekjennende kristne, si ja til homofilt ekteskap og åpne for vinmonopol i hver kommune.

- Mer raushet
Om forholdet til Høybråten, sier hun:

- Jeg har ikke noe behov for å ta et oppgjør med ham. Vi har snakket direkte med hverandre, sier Hansen - som mener partiet kan tjene på å viser større raushet fremover.

Hun lar seg ikke stoppe av at de fleste fylkeslagene ikke ønsker henne.

I slutten av november skrev Dagsavisen at 15 av 19 fylkeslag ikke ønsket Hansen med videre i ledertrioen. De øvrige fire fylkeslagene vil ikke uttale seg, eller de har ikke bestemt seg ennå.

- Høyt spill
Valgforsker og professor ved NTNU, Anders Todal Jenssen, tror faren er stor for at hun ikke blir gjenvalgt.

- Sånn sett ber hun om et nederlag som kan sette et endelig punktum for en politisk karriere, sier Todal Jenssen til Nettavisen.

Professoren forklarer at det som vil skje videre nå, er at valgkomiteen etterstreber å komme med en enstemmig innstilling.

- Gå ned med flagget til topps
- Hvis de ikke klarer å bli enige og kommer med en delt innstilling, kan det bli krig i partiet hvor de ulike fløyene mobiliserer, sier Todal Jenssen til Nettavisen.

- Kan du utdype det?

- Hvis det går mot et benkeforslag med votering, tror jeg Hansen vil tape. Det vil være et større nederlag enn om hun ikke hadde kjørt løpet helt ut, men Hansen vil kanskje tydelig markere standpunkt og heller gå ned med flagget til topps. sier han.

- Selv om det innebærer å gamble høyt.

Todal Jenssen tror ikke påtroppende leder Knut Arild Hareide kommer til å legge noe prestisje i å få med Hansen videre.