Den svenske landbruksministeren Eskil Erlandsson sier at han forventer at den skandinaviske frossenmatgiganten Findus blir politianmeldt i kjølvannet av hestekjøttskandalen.

Ifølge Findus' franske samarbeidspartner Comigel kan det ha vært hestekjøtt i deres leveranser siden august i fjor.

- Slike saker bør svi så kraftig at ingen en gang vurderer å sende noe ut på markedet som ikke er i overensstemmelse med varedeklarasjonen, sier Erlandsson til det svenske nyhetsbyrået TT.

Også matkjedene Ica, Axfood og Coop risikerer å bli politianmeldt siden de har solgt lasagne fra samme produsent, franske Comigel, skriver Svenska Dagbladet .

Inn på teppet
Den franske regjeringen har kalt sentrale aktører i kjøttindustrien inn på teppet.

Hestekjøttskandalen vokser og omfatter nå inntil 16 land, melder BBC News .

Sju franske supermarkedkjeder har trukket frossenmat fra Findus og Comigel. Tiltaket skjer etter avsløringer om at frossenmat som ifølge varedeklarasjonen inneholder storfekjøtt inneholder hestekjøtt.

Frankrikes matminister Guillaume Garot sier han vil forsikre seg om at alle produktene som nå er kommet i søkelyset blir trukket fra markedet. I Romania undersøker man påstander om at et av landets slakterier står ansvarlig for at hestekjøttet har havnet på avveie.

Til svenske Expressen sier den rumenske landbruksministeren at han mandag venter svar på om rumenske slakterier har brutt regelverket.

Storbritannias miljøvernminister Owen Paterson skal orientere nasjonalforsamlingen om den siste utviklingen i saken.

Utelukker ikke eselkjøtt
Ifølge den britiske avisa The Independent kan også eselkjøtt ha havnet i mat som er solgt i europeiske land.

Matvareekspert sier hester og esler er blitt sendt til slakteriet i hopetall i Romania den siste tida på grunn av et nytt forbud mot hestekjerrer, melder NTB.