Gå til sidens hovedinnhold

- Håper Huseklepp blir i Brann!

Diego Guastavino drømmer om langvarig samarbeid med Branns store helt.

BRANN - STRØMSGODSET 4-2:

BERGEN (Nettavisen): Det var knyttet store forventninger til Diego Guastavinos debut foran Brann-publikumet, men det var nok en gang Erik Huseklepp som stjal showet på Brann Stadion søndag. To mål og to målgivende i tillegg til storspill og publikums bestemannspris ble kveldens beholdning for lysluggen.

Spisskollega og debutant Guastavino var imponert etter kampen.

- Han er en dyktig spiller, og veldig artig å være på lag med, skryter uruguayaneren, og fortsetter:

- Jeg håper at han blir i Brann. Vi fant hverandre bra etter hvert.

Guastavinho kunne knapt fått en bedre debut. Han fikk nemlig æren av å score Branns fjerde mål etter pasning fra nettopp Huseklepp. Da hadde han allerede en målgivende til Huseklepps andre mål.

Norges beste publikum
- Publikum her er bare helt fantastisk, kanskje Norges beste, sier han til Nettavisen.

- Det var godt å score, og dele gleden med fansen.

Erik Huseklepp syntes samarbeidet med Branns nyervervelse gikk bra:

- Diego er fantastisk med ballen. Han er flink til å flikke og finne meg med stikkere. Jeg tror dette kan bli bra når vi får øvd oss litt, sier han, og fortsetter:

- Vi har mange gode angrepsspillere i Brann nå, og vi scorer mye mål – spesielt på hjemmebane.

Brukte hodet
Som vanlig på Brann Stadion var hjemmelaget svake i første omgang, og det var gjestene fra Drammen som var farligst frempå.

Både Mattias Andersson og Marcus Pedersen hadde brukbare forsøk. Etter hvert tok Brann mer og mer over, og blant andre Diego Guastavino kom rett som det var på skuddhold. Nærmest kom imidlertid Gylfi Einarsson da han skrudde ballen rundt keeper og i tverrliggeren.

I andre omgang fortsatte Brann trykket, og Erik Huseklepp ga vertene ledelsen med et hodestøt (!) etter corner.

- Til og med jeg scorer på hodet når Petter Vaagan Moen slår så gode innlegg, ler Huseklepp, vel vitende om at hodestyrken hans ikke imponerer særlig mange.

Samme Huseklepp økte til 2-0 etter å ha plukket opp et skuddforsøk fra Guastavinho. Strømsgodset reduserte til 2-1 ved Mattias Andersson, men Petter Vaagan Moen økte ledelsen med et knallhardt skudd i lengste hjørnet. Diego Guastavino satte inn 4-1 etter et dribleraid av Huseklepp, og mottok en øredøvende jubel fra de 15.340 fremmøtte. Fredrik Nordkvelle satte punktum med et vakkert skudd fra 25 meter som Brann-keeper Kenneth Udjus muligens kunne tatt.

Bevegelse var forskjellen
Brann-trener Steinar Nilsen var fornøyd med resultatet, men innrømmer at han fortviler over spillet laget hans presterte i første omgang:

- Vi blir altfor statiske, spiller på tvers istedet for i lengderetningen, og beveger oss for lite. Da er vi enkle å forsvare seg i mot. I andre omgang beveger vi oss og flytter ballen fortere. Da får motstanderen problemer, sier han.

- Guastavino kom også mer til sin rett når bevegelsene rundt han ble større. Da fikk han vist hva som bor i ham, sier Nilsen, og sikter til det kontrollerte skuddet langs bakken som ga Brann ledelsen 4-1.

Han innrømmer at tanken på at spissjuvelen Erik Huseklepp kanskje forsvinner ikke er behagelig, men at det er lite han kan gjøre med det.

- Erik har kontrakt med oss, og da spiller han fotball for Brann. Men det er ingenting p.t. som tilsier at han skal vekk, sier Nilsen og smiler. Enn så lenge.

Brann krøp med dagens seier opp på fjerde plass med 33 poeng. Strømsgodset ligger på 14. med 20 poeng.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag

Kommentarer til denne saken