Gå til sidens hovedinnhold

- Håper nordmennene er i live

- Vi håper inderlig at nordmennene som er savnet etter orkankatastrofen i USA er i live, sier statsminister Kjell Magne Bondevik.

Han sendte i dag et kondolansebrev til USA hvor han uttrykker sin medfølelse etter orkanen Katrinas ødeleggelser.

- Jeg vil gjerne få uttrykke mine dypeste kondolanser etter ødeleggelsene som orkanen Katrina har skapt. De menneskelige lidelsene og de materielle ødeleggelsene etter katastrofen har gjort dypt inntrykk på oss alle, skriver Bondevik i brevet til president Bush ifølge Kanal 24.

- Usikkerhet
I dag ble det klart at 40 nordmenn som kan ha vært i katastrofeområdet, ikke har gitt livstegn fra seg.

- Det er klart det skaper usikkerhet her hjemme, og først og fremst hos de pårørende. Vi håper inderlig å få klarlagt deres situasjon, og at de er i live, sier Bondevik.

Statsministeren har bedt norske myndigheter om å ta kontakt med sine kolleger i USA for å undersøke om Norge kan bidra på noen områder av hjelpearbeidet etter katastrofen.

Kongen kondolerer
Kong Harald sendte sitt kondolansetelegram til USAs president onsdag, ifølge Slottets nettsider.

I telegrammet skriver kongen at han ble sjokkert og trist over å høre nyhetene om orkanen og flommen som skal ha tatt så mange liv og forårsaket så store ødeleggelser.

- Jeg vil gjerne få uttrykke mine oppriktige kondolanser og dypeste sympati overfor deg og USAs befolkning, skriver kongen i telegrammet.

Reklame

NÅ: Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken